Lydbøger » Haram

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Haram Lydbog

4.1/5

Forfatter: Kristina Aamand

lydbog og e-bog

Introduktion

Det er ikke så tit, at der kommer ungdomsbøger om at være muslim i Danmark, men når det endelig sker, rammer de plet fra første side. Haram er sådan en slags bog. Den handler om at være muslim i Danmark, men den handler også om at vil være som så mange andre af sine veninder. For Anisa har veninder, og måske har hun også en kæreste. 

Men Anisas familie har nogle helt bestemte holdninger i Haram, som hun ofte må se sig nødtvunget til at efterleve. Haram er en vigtig ungdomsbog, fordi den behandler emner, der er aktuelle og vigtige for alle at få en indsigt i.

Informationer:

Oplæser: Karoline Munksnæs
Sprog: Dansk
Kategori: Ungdomsbøger
Længde: 1 timer og 55 minutter

Haram: Handling

Haram lydbog er historien om Anisa. Anisa kommer fra en muslimsk familie, men de bor i Danmark, hvor alle ikke er muslimske. Det kan somme tider gøre det svært for Anisa. Der er især en ting, som fylder meget i Anisas verden i øjeblikket i Haram lydbog gratis. Alle Anisas veninder er begyndt at få kærester, og Anisa begynder også at opdage, at hun har følelser for en helt bestemt person.

Haram lydbog fortæller en historie om en pige, der prøver at passe ind i to forskellige verdener, og hvad der sker, når problemer opstår i den ene af de to verdener. I Anisas familie har man ikke kærester, det er faktisk forbudt. Det kan Anisa ikke helt forstå i Haram lydbog gratis, fordi mange af hendes veninder jo har kærester. Men ifølge Anisas moster bliver piger sammenlignet med en smuk hvid væg. Det smukke hvide på den væg bliver ødelagt af pletter, hvis pigen vælger at være sammen med en mand inden ægteskab. 

Men det er ikke bare pletter, der kan fjernes. Pletterne er skamfulde og urene, og pigen vil blive betragtet som ødelagt i Haram lydbog. Alligevel begynder Anisa at blive kæreste med Johannes. Deres forhold starter som en hemmelighed, men som alt andet i Anisas liv bliver det opdaget. Nu har Anisa hårdt brug for hjælp, men hun ved ikke, hvem hun skal bede om hjælp fra.

Midt i de mange problemer udtænker Anisa en plan, men den er risikabel, og den kræver, at ikke kun Anisa selv sætter noget dyrebart på spil. Det kræver også tillid fra hendes veninder.

Om forfatteren: Kristina Aamand

Kristina Aamund har formået at skrive en meget vigtig fortælling med Haram. Bogen er fortalt i et genkendeligt sprog, så alle læsere kan være med og samtidig få indsigt i en verden, som kun de færreste kan sætte sig ind i. Handlingerne er barske, men de giver også stof til eftertanke, som en virkelig god ungdomsroman bør give.

Aamund har tidligere skrevet en række ungdomsbøger, der behandler alvorlige emner, men med humor og finesse, som tager kanten af alvoren. Det er blandt andet derfor, at Aamunds ungdomsromaner er så populære, som de er. Hvis du bliver glad for Anisas historie i Haram, kan du altid læse videre i Halal.