Lydbøger » H.C. Andersen Lydbog

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

H.C. Andersen Lydbog

4.5/5

Forfatter: H.C. Andersen

lydbog og e-bog

Introduktion

Det er muligt at høre H.C. Andersen lydbog gratis på Bookbeat, Chapter eller Mofibo. Fordelen ved at høre eventyrerne som lydbog er, at man herved bedre vil kunne finde tiden til at høre eventyrerne. Der er en række forskellige bøger, som er mulige at høre. Man kan blandt andet høre H.C. Andersens samlede eventyr, som fremkommer i en lang række af bind. På lydbogtjenesterne kan man finde en oversigt over indholdet af eventyr i de forskellige bind.

Det er også muligt at høre H.C. Andersen lydbog bøger såsom Børnenes H.C. Andersen eller De Bedste Eventyr med H.C. Andersen. I disse lydbøger indgår der særligt udvalgte og populære eventyr. Uanset hvilket eventyr, man ønsker at høre, kan man høre det gratis ved at oprette en profil ved en af lydbogtjenesterne og få en gratis prøveperiode. Dette gør man ved at følge anvisningerne her på siden. Såfremt man ikke ønsker at betale for et medlemskab, skal man afmelde sig inden, at prøveperioden er udløbet.

Informationer:

Oplæser: Troels Møller
Sprog: Dansk
Kategori: Børnebøger

Bogens handling

H.C. Andersen er en forfatter, som alle danskere kender og han er også blevet utroligt kendt i udlandet. Dette er aldeles ikke noget tilfælde. Han har nemlig skrevet ufatteligt mange eventyr, som i sandhed har fået stor anerkendelse over hele verden. H.C. Andersen har skrevet flere hundrede eventyr, hvoraf nogle eventyr er mere kendte end andre. Eventyr, som særligt har vundet mange folks hjerter, er fortællinger såsom Fyrtøjet, Ole Lukøje, Svinedrengen, Nattergalen, Den Grimme Ælling, Hans og Grethe og Den Lille Havfrue.

H.C. Andersen blev særligt kendt for sin måde at skrive eventyr på, som var meget banebrydende for sin tid. Hans eventyr var i høj grad med til at ændre den måde, hvorpå man fortalte historierne til børn. Fælles for eventyrerne var, at det direkte og mundtlige sprog indgik i det skriftlige sprog. Dette var dog også noget, som H.C. Andersen blev kritiseret for i sin tid. H.C. Andersens vision med sine eventyr var dog at skrive dem på samme måde, som man ville fortælle dem til børnene på.

Fælles for H.C. Andersens fortællinger er, at de indeholder rigtig mange moraler og i sandhed giver en noget at tænke over. Eventyrerne kan fortolkes på mange forskellige måder, hvilket gør dem spændende, også den dag i dag. Hans eventyr var en blanding af fortællinger fra hans eget liv og eventyr, som han selv fandt på.

Særligt eventyret om Den Grimme Ælling har fået meget opmærksomhed, da man mener, at fortællingen reflekterer H.C. Andersens eget liv. Alle fortællingerne indeholder dog en lang række af sandheder om menneskets psykologi og natur. Fortællingerne henvender sig primært til børn, men selv voksne kan også få noget ud af at læse eventyrerne.