Lydbøger » Hellas ABC

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Hellas ABC Lydbog

3.5/5

Forfatter: Hella Joof

lydbog og e-bog

Introduktion

Vi kender alle sammen Halfdan Rasmussen og hans ABC. Den er de fleste af os vokset op med som børn, og den er nu blevet 100 år gammel. Tiderne har ændret sig og det bevises i Hellas ABC, der nu bevæger sig ud i livet som digter med en ABC, danskerne endnu ikke har set.

Hellas ABC er ikke nødvendigvis en ABC til børn, faktisk er den mest til voksne, som måske har lidt barnlige sjæle eller tankegang fra tid til anden. Om disse voksne vælger at læse Hellas ABC højt for børn, det skal vi ikke dømme for højt om. For hvem kan egentlig bedømme, hvornår børn er klar til at lære andet end om, hvordan Bennys bukser brændte.

Informationer:

Oplæser: Hella Joof & Niklas Schak
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 27 minutter

Hellas ABC: Handling

Hellas ABC lydbog er Hella Joofs helt egen nyfortolkning af en dansk klassiker, som mange danskere er vokset op med i den ene eller anden forstand. Langt de fleste dansker kender rimene og remserne fra Halfdans ABC, men som årene er gået, er mange af disse rim og remser også blevet forældet. Det har Hellas ABC  lydbog gratis taget fat i, og dermed skabt en helt ny ABC, som uden tvivl er værd at stifte bekendtskab med.

Nu handler det ikke længere kun om, at Bennys bukser brænder på, eller at Else elsker pølse. Den tid er forbi og den generations børn er blevet voksne, og de har brug for en ny ABC, der kan tage dem med ind i det 21. århundrede. Det var måske ikke helt de tanker, som skabte Hellas ABC lydbog, men ikke desto mindre, kan man ikke lade være med at tænke de tanker, når man ser på oversigten over de ord, der bliver præsenteret i Hellas ABC.

Hellas ABC lydbog gratis er en nyfortolkning og en hyldest til hele Danmarks Halfdan Rasmussen. Det er en ABC til de voksne, som har behov for at lære om de vigtige ting i livet, hvilket kan gælde distræte dæmoner eller obskøne oligarker. Hellas ABC lydbog er en sprudlende ordkavalkade, som måske ikke lever op til Halfdans ABC, men er der vel heller ingen, der har sagt at den skulle. Til gengæld er Hellas ABC anderledes, men det er på den gode og finurlige måde. Det er en ny og kreativ måde at skrive en ABC, som bringer nogle emner på banen, der helt klart kun er for voksne. 

Om forfatteren: Hella Joof

Hella Joof tilhører snart hele Danmark, og det kan man sige, at hun har gjort lige siden hun trådte ind i medieverden. Om du så hende første gang i børne-tv med Bullerfnis, eller oplevede hendes skæve humor med gruppen Det brune punktum, er som sådan ligegyldigt. For lige siden har hun kørt ud af mediesporet med 112 km/t for at lave det ene eller andet finurlige underholdning efter det andet.

Foruden sine mange bedrifter foran skærmen har hun også kastet sig over instruktørrollen, hvilket ikke er så langt fra at være forfatter, hvor hun selv får lov til at bestemme. Til dato har Hella Joof sat sit forfatternavn på mere end 10 forskellige udgivelser, der dækker alt fra børnebøger til selvhjælpsbøger.