Lydbøger » Hjernerystelse

Bookbeat (30 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Hjernerystelse Lydbog

4/5

Forfatter: Troels W. Kjær, Loa Opstrup & Troels Wesenberg Kjær

lydbog og e-bog

Introduktion

Hjernerystelse er skrevet ud fra den nyeste tilgængelige forskning, og den går ned i hvordan man kommer bedst igennem en hjernerystelse, og man bliver generelt klogere på hjernerystelser. Mange fagpersoner har hjulpet til ved bogen, da den også er skrevet ud fra interviews med disse fagfolk.

Afsnittene i Hjernerystelse er opdelt, så man kan læse om hvordan det påvirker en lige når det sker, og lang tid efter. Man får svar på de gængse spørgsmål som: Må man sove og kigge på skærm? Hvor længe går der før man er rask? Hvilken slags behandling kræver det? Kan man lette symptomerne? Alt dette svarer bogen på. Lyt til Hjernerystelse lydbog, for at blive klogere på alt om hjernerystelser.

Informationer:

Oplæser: Ellen Dahl Bang
Sprog: Dansk
Kategori: Fakta
Længde: 8 timer og 31 minutter

Hjernerystelse: Handling

Hjernerystelse udstyrer læseren med konkrette redskaber, viden og overblik over det forløb man går igennem, når man får sig en hjernerystelse. Der er gode råd til at komme godt igennem det, hvor der bliver gennemgået både psykiske, kognitive og fysiske sumptomer. De forfattere som står bag Hjernerystelse, har skrevet bogen på et letforståeligt sprog, så bogen kan læses af alle som kunne have gavn af den.

Når man får en hjernerystelse, så er det ikke kun ens fysiske liv som bliver udfordret. I dét samfund vi lever i dag, er der så mange aspekter som vi som mennesker skal forholde os til. Evnerne og mulighederne bliver begrænset når man har en hjernerystelse, så derfor skal man i noget tid omprioritere sit liv, da alt omkring en påvirkes. Når man så er rask, så kan man heller ikke bare lige vende tilbage til sit liv som intet var hændt, det er en langsom proces, hvor man skal integreres i alle de vante omgivelser igen. Det kan endda ske at man får senfølger af sin hjernerystelse, hvorved man bliver nødt til at prioritere anderledes i meget lang tid. For at høre mere, kan du lytte til Hjernerystelse lydbog gratis.

Bogen dykker ned i, hvordan hjernerystelsen påvirker hele kroppen. Både nervesystemet, de kognitive evner, følelseslivet og kroppen kan rammes rigtig hårdt af hjernerystelsen, så derfor er det en god idé at læse Hjernerystelse, så man kan være klar over de faser man gennemgår med hjernerystelse. For at høre om de copingstrategier at forfatterne giver, kan du lytte til Hjernerystelse lydbog.

Om forfatteren: Troels W. Kjær & Loa Opstrup

Den ene forfatter af Hjernerystelse er Troels W. Kjær, som er overlæge på Roskilde Sygehus, hvor han er på den Neurofysiologiske Afdeling. Udover at være overlæge, er han også en af de førerende hjerneforskere i Danmark. Han er også blevet professor på Københavns Universitet, hvor han er med til at dele viden om hjernen.

Den anden forfatter, Loa Opstrup, er psykoterapeut, og hun har specialiseret sig i at behandle hjernerystelser. Ved siden af har han samtaleterapi i København, hvor hun hjælper mange mennesker. Oprindeligt var hun kandidatuddannet i Psykologi, men valgte at bygge ovenpå med psykoterapeutuddannelsen, hvorefter hun startede sin praksis.