Lydbøger » Hører du overhovedet efter

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Hører du overhovedet efter Lydbog

4.8/5

Forfatter: Manu Sareen

lydbog og e-bog

Introduktion

Hører du overhovedet efter? Dette er et spørgsmål Manu Sareen ofte har fået igennem sit liv. For få år siden blev han diagnosticeret med ADHD, som er en opmærksomhedsforstyrrelse, der også kan udløse hyperaktivitet og impulsivitet, men kan det med de rette værktøjer bruges som en superkraft? Under en lup, undersøger han de rette strategier om hans egen rejse, og prøver at give et ærligt indblik i hvor forvirrende og forrygende denne diagnose kan være. Dette fortælles i i Hører du overhovedet efter lydbog, hvordan den tisporede motorvej i hans hoved aldrig står stille, den kan være hans bedste ven og hans værste fjende.

Lydbogen der kan høres gratis er en del af hans forsøg på at give ham selv og hans nærmeste en forklaring på hans væremåde og mange af de mærkelige valg, han har truffet i livet. Både professionelt og privat, så spørgsmålet er – Hører du overhovedet efter?

Informationer:

Oplæser: Nicolaj Kopernikus
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 5 timer og 4 minutter

Hører du overhovedet efter: Handling

Hører du overhovedet efter lydbog er en personlig beretning om Manu Sareens liv som karrieremenneske, familiefar og succesfuld forfatter. Intet af dette har været perfekt, og hans diagnose har kostet ham dyrt, ligesom det blandt andet har kostet ham venskaber og ægteskaber.

Det fortælles i Hører du overhovedet efter lydbog gratis, at Manu har fået sin diagnose sent i livet, han har aldrig forstået hvorfor han reagerede som han gjorde, og spurgte ofte sig selv, hvorfor gjorde du det? Hans impulsive beslutninger har påvirket hans familie og venner og efterladt ham med en følelse af fiasko og tristhed.

For mange mennesker er ADHD et tabu, det er skamfuldt og ofte forbundet med en oplevelse af ikke at passe ind, man kan ikke proppes ned i de kasser der ellers er tiltænkt at være “rigtige”. Men hvad har ADHD at gøre med det, tænker du måske. Manu Sareen’s svar på dette er “Alt!”

At blive diagnosticeret som voksen kan være udfordrende, men det skal være slut nu, dette skal ikke længere være et tabu. Manu og en række andre kendte danskere der også lever med ADD og ADHD, heriblandt Barbara Moleko og Silas Holst, er gået sammen om at forklarer deres syn på livet, på en tisporet motorvej hvor hjernen kværner rundt i hovedet med 180 i timen.

Det er en ærlig fortælling om, hvordan det er at havne i kølvandet på en diagnose og bruge den og dens potentiale til at gøre verden nemmere og bedre for folk, der som ham har haft svært ved at navigerer rundt i en GPS der vil i alle retninger på én gang.

Om forfatteren: Manu Sareen

Manu Sareen der er forfatteren bag Hører du overhovedet efter, er en dansk politiker, og tidligere minister for børn, ligestilling og sociale forhold. Han er opvokset på Amager, hvor familien flyttede til fra Indien i 1971.

Han er uddannet socialpædagog, og har dermed brugt hans uddannelse som politiker.

Han har desuden skrevet mange børnebøger der handler om den dansk-indiske Københavner-dreng Iqbal Farooq og hans skøre, rare, og sjove familie. Skrivestilen er humoristisk og temaet er mangfoldighed, integration og kulturmøder. Derudover har han også skrevet bøger om det indiske køkken, en bog om tvangsægteskaber og generationskonflikter og mange andre.

Litteraturpriser:
BMF børnebogpris, 2007.
Orlaprisen, 2008.
Danmarks skolebibliotek, 2010.
Lærercentrenes Forfatterpris, 2015.