Lydbøger » Hosekræmmeren

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Hosekræmmeren Lydbog

4.3/5

Forfatter: St.St. Blicher

lydbog

Introduktion

Hosekræmmeren er en dramatisk historie om en ung og smuk bondedatter ved navn Cecilie, der ikke kan få den, som hun virkelig elsker. Men hvad sker der med et menneske, når det ikke kan få den, som deres hjerte trænger?

Dramaet i Hosekræmmeren udspiller sig på den jyske hede, hvor Cecilie har mange bejlere. Her møder vi den unge mand, Esben, der bejler til Cecilie, men faderen accepterer ikke dette. Herefter drager den unge mand videre, men deres veje har ikke mødt hinanden for sidste gang.

Hosekræmmeren lydbog gratis er tilgængelig på flere platforme, og den er derfor nem at tilgå. Hosekræmmerne lydbog kan dog være yderst svær at lægge fra sig igen.

Informationer:

Oplæser: Erik Kühnau
Sprog: Dansk
Kategori: Klassikere
Længde: 40 minutter

Hosekræmmeren: Handling

Hosekræmmeren lydbog er fortalt af en jeg-fortæller ved navn Esben, der befinder sig på heden, hvor dramaet udspiller sig. Her vandrer vores fortæller rundt, men ser på et tidspunkt en gård. Fortælleren bevæger sig i retning af denne gård, hvor han møder en hosekræmmer og sin familie bestående af en kone og en datter ved navn Cecilie.

Fortælleren i Hosekræmmeren lydbog bliver hurtigt betaget af datteren, og under middagen gør Esben det klar for hosekræmmeren, at han ønsker at gifte sig med datteren. Denne forespørgsel bliver dog afvist af hosekræmmeren, da han ikke ønsker at give sin datter væk til en, der ikke har fået en stabil økonomi.

Esben drager afsted på en rejse, men glemmer ikke Cecilie. I mellem tiden forsøger faderen dog at gifte Cecilie væk til den velhavende Mads Egelund. Cecilie forlader dog undervejs bryllupsceremonien på grund af sin kærlighed til Esben.

Da Esben senere vender hjem igen, er han blevet en velhavende mand, men den Cecilie han møder hos hosekræmmeren, er nu en helt anden. Hun har mistet forstanden og anerkender slet ikke, at han er vendt hjem. Esben vælger dog at overnatte hos hosekræmmeren, men i nattens mulm og mørke skærer hun halsen over på den intetanende Esben.

Senere kommer hun til sig selv igen og beslutter sig for at vente på, at Esben vender hjem igen. Mads Egelund kommer forbi i et desperat forsøg på at få hende til at gifte sig med sig. Da hun afviser, bliver Mads vred og fortæller hende, hvad hun har gjort. Dette fører til, at hun igen mister forstanden.

Følg dramaet i Hosekræmmeren lydbog gratis.

Om forfatteren: St.St. Blicher

Steen Steensen Blicher debuterede i år 1814 med digtsamlingen ved navn ‘Digte af Steen Steensen Blicher. Første Deel’. Her finder man en række værker, der blandt andet beskæftiger sig med forholdet mellem mennesket og naturen.

Under sit studie oversatte den unge Blicher den skotske digtsamling ved navn Ossian. Man ser, at en del af hans tidlige lyrik trækker tydelige sport til denne digtsamling. Senere ser man, at han udvikler en mere personlig stil, hvor hedelandskaber især var en stor kilde til inspiration.

Blandt Blichers mest kendte værker finder vi udover Hosekræmmeren lydbog også titler som ’Brustykker af en Landsbydegns Dagbog’, ’Sildig Opvaagnen’ og ’Præsten i Vejlbye’. Et gennemgående tema i disse værker er, at vi har at gøre med en kvindelig fortæller, der forsøger at skabe sit eget liv. På vejen møder hun stor modgang og gennemlever et drama.