Lydbøger » Hulemennesket

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Hulemennesket Lydbog

4.3/5

Forfatter: Peter Løhr

lydbog og e-bog

Introduktion

Den historie roman Hulemennesket er skrevet af Peter Løhr. Her følger man historien om maleren Johan Thomas Lundbye, der befinder sig i Italien. I Hulemennesket er Lundbye i fuld gang med at bevæge sig ind og ud af en hule for at finde ud af, hvordan han mistede livet. Lundbye blev nemlig sendt til fronten for at kæmpe for fædrelandets frihed.

Lyt til Hulemennesket lydbog gratis og hør om, hvordan Lundbye skrev dagbog fra fronten. Her skrev han blandt andet om frygten for at dø på grund af en ”vildsom kugle”. Det fortælles i Hulemennesket lydbog, at det netop også var sådan, at Lundbye døde. Men var det et tragisk uheld, eller blev Lundbye slået ihjel?

Informationer:

Oplæser: Dan Schlosser
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 6 timer og 52 minutter

Hulemennesket: Handling

Hulemennesket af Peter Løhr er en historisk roman. Hulemennesket lydbog fortæller om et evigt behov for at trække sig væk fra verden, men senere opstår der et behov for på ny at være en del af verdenen omkring sig. Undervejs hører vi om forelskelser, åbenbaringer og følelsen af at være alene men samtidig forbundet til verdenen.

I Hulemennesket følger vi maleren Johan Thomas Lundbye, der bevæger sig ind og ud af hulen i Italien. Det er et vigtigt år for kunsten i Italien, og hovedpersonen forsøger at finde ud af, hvad der skete den morgen i april i 1848. Det fortælles nemlig i Hulemennesket lydbog, at dette var den dag, hvor han døde af en kugle på slagmarken.

Johan Thomas Lundbye blev nemlig sendt til fronten, hvor han skulle kæmpe for sit fædrelands frihed. Ifølge Hulemennesket skrev maleren i sin dagbog under sin tid på fronten. Dagbogen afsluttes med de bevægende ord ”Om en vildsom kugle … da vil den kun bringe et hjerte til ro, der lider af smerteligere sår.”

Lyt til Hulemennesket lydbog gratis og hør historien om Johan Thomas Lundbye. Der går ikke mere end 11 dage, før han bliver ramt af netop en vildsom kugle og afgår ved døden. Faktisk bliver maleren ramt, inden han overhovedet er nået i kamp. Det fortælles i Hulemennesket lydbog, at der er uenighed om, hvordan dette kunne ske.

Blev Johan Thomas Lundbye ramt af en tragisk ulykke og måtte lade livet på grund af dette, var det selvmord, eller blev han myrdet af sine nærmeste? Lyt til Hulemennesket lydbog gratis og få svar på de mange spørgsmål, der trænger sig på.

Om forfatteren: Peter Løhr

Med sin debutroman Hulemennesket portrætterer forfatter Peter Løhr den nu afdøde maler Johan Thomas Lundbye. Peter Løhr fortæller selv, at han en begivenhed, der skete, da han var omkring 10 år gammel, har formet hans forfatterskab. Det var nemlig som 10-årig, at faderen gav ham en gave i form af et lille stykke Johan Thomas Lundbye kunst. Derfor er det også meget passende, at dette netop blev Hulemennesket, der var debutromanen.

Løhr har tidligere beskrevet, at noget andet, der drog ham til historien om den nu afdøde maler, er alt mystikken omkring Lundbyes død. Lundbye afgik ved døden i 1848, og på trods af sin unge alder nåede han at blive en kendt maler.