Lydbøger » Hundehoved

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Hundehoved Lydbog

4.1/5

Forfatter: Morten Ramsland

lydbog og e-bog

Introduktion

Slægtsromanen Hundehoved er skrevet af den danske forfatter samt digter Morten Ramsland. Dette værk tog forfatteren fem år om at skrive. Det var dog det værd, da romanen har modtaget flere forskellige litterære priser.

Romanen følger den centrale person Asger, som bor i Amsterdam. Det er flere år siden hans farmor har kontaktet ham, men en dag sender hun ham et brev. I brevet skriver hun om hendes bekymringer vedrørende farfaren. Asger tager tilbage til Danmark, da farmoren er døende. Farmoren er desuden historiefortælleren i familien, og hun fortæller ham om en gemt skat. Asger benytter hendes optegnelser og historier, hvor han prøver at finde den gemte skat før det er for sent.

Informationer:

Oplæser: Jens Albinus
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 12 timer og 2 minutter

Hundehoved: Handling

Romanen Hundehoved er skrevet af den danske forfatter samt digter Morten Ramsland. Forfatteren har desuden en kandidatgrad i kunsthistorie og dansk fra Aarhus Universitet. Det tog desuden forfatteren omkring fem år at skrive Hundehoved, men til gengæld har værket modtaget flere forskellige litterære priser.

I Hundehoved lydbog introduceres læseren til den centrale person ved navnet Asger. Asger bor i en lille og hyggelig lejlighed i Amsterdam, som er Hollands hovedstad. Her har han et helt almindeligt liv og intet usædvanligt. Indtil der en dag er et brev i hans postkasse, som er sendt til ham af hans bedstemor. Farmoren har ikke kontaktet ham i flere år. Hvis man vil vide hvorfor hun kontaktede ham, kan man med fordel lytte til Hundehoved lydbog gratis.

I Hundehoved lydbog hører man hvad der står i brevet. I brevet har farmoren skrevet om farfaren. Han er åbenbart i Østtyskland, hvor han befinder sig omkring en slette. Farmoren er bekymret for, om farfaren nogensinde vender tilbage igen. Man kan med fordel lytte til Hundehoved lydbog gratis, hvis man vil høre om farfaren vender tilbage eller ej.

Man hører i Hundehoved lydbog at farmoren er døende, og Asger vender hjemad mod Danmark for at tage afsked. Farmoren er historiefortælleren i familien, og al slægtsforskning bør foregå med hendes informationer. Asger benytter hendes kludrede fortællinger og optegnelser, da der er en gemt skat et sted, som han hurtigt vil finde frem til. Farmoren påstår at skatten er på en grund ved et parcelhus.

Asger går igennem flere optegnelser, og opdager nye personers eksistens i familien. Man hører om deres historier, hvor nogle er mere normale end andre. Der er optegnelser fra 1930’erne og frem til det 21. århundrede.

Om forfatteren: Morten Ramsland

Morten Ramsland er en forfatter samt digter, som er født i Danmark. To år efter at han blev student fra et gymnasie på Nordfyn, debuterede han med digtsamlingen Når fuglene driver bort, som har modtaget stor ros fra mange læsere samt anmeldere. Han har desuden opnået en kandidatgrad fra Aarhus Universitet i både kunsthistorie samt dansk. Gennem sit studie skrev han desuden en roman.

Forfatteren opnåede sit gennembrud på den danske litterære scene i 2005, da han udgav romanen Hundehoved. Dette værk havde taget forfatteren et halvt årti at skrive, men til gengæld har han modtaget flere forskellige priser for romanen.