Lydbøger » Hvad gulduret gemte

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Hvad gulduret gemte Lydbog

4.1/5

Forfatter: Carl Stampe Jochimsen

lydbog og e-bog

Introduktion

I en tid før klimaforandringer fik sit faste tag i verden, var der stadig store naturforandringer, der var med til at påvirke handelsøkonomien i Danmark. Men det er en del af historien, som ganske få finder interessant. Til dels fordi det er så mange år siden, og der er siden kommet nye problemer til. Men i Hvad gulduret gemte bliver der set nærmere på den rute op over polaren, som var med til at sørge for god handel til Danmark.

Hvad gulduret gemte er en historisk gennemgang af en periode og en handelsrute, som stort set alle har glemt i dag, men som havde stor betydning for Danmark i sin egen tid.

Informationer:

Oplæser: Martin Johs. Møller
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 6 timer og 23 minutter

Hvad gulduret gemte: Handling

Hvad gulduret gemte lydbog åbner dørene til en tid og et kapitel, som langt de fleste danskere ikke længere tænker på. Polarhistorien for Danmark, og i den forlængelse også hele Skandinavien, er med tiden blevet visket mere og mere ud i historiebøgerne. Hvilket er både forkert og en skam, eftersom det var en tid og en række begivenheder, som har været med til at præge det danske land, hvilket historierne bevidner om i Hvad gulduret gemte lydbog gratis.

Ruten strakte sig fra Danmark og tog de rejsende med til Kamtjatkas kyster, samt kysterne på Sibirien og frem til Alaska. Den udbredte tuskhandel, som foregik dengang, blev trukket over de lange distancer og foregik helt frem til begyndelsen af 1930’erne. Det kan siges med stor sikkerhed, at de skandinaviske søfolk havde en overraskende stor indflydelse på mange handelsvarer og ruter, der havde deres udgangspunkt i Seattle. Det gælder blandt andet hvalfangst, forskellige handelsaktiviteter og ikke mindst persontransport langs ruterne, som du kan læse mere om i Hvad gulduret gemte lydbog.

I løbet af Hvad gulduret gemte lydbog gratis får læseren en indsigt i en tid, hvor det at være sømand var en farlig og levende oplevelse. Naturens vilje var også naturens lov, og de lange handelsruter kunne ende med at være spørgsmål om liv eller død, når først de nåede de arktiske egne. 

Det er en tid, hvor søfolk knytter tætte bånd, fordi de kun har hinanden ombord på skibene, og den eneste kontakt de ellers har, er med de andre handlende eller sejlende på deres rute.

Om forfatteren: Carl Stampe Jochimsen

I Hvad gulduret gemte fortæller forfatter Carl Stampe Jochimsen historien om sin forfader, Viggo Achton Peschke Jochimsen. Den danskfødte handelsmands, der sammen med kollegaen Olaf Swenson var en del af en af de mange ekspeditioner, som blev fragtet frem og tilbage mellem de arktiske egne og Danmark. 

Hvad gulduret gemte lydbog løfter sløret for de naturlige udfordringer, men også de mange muligheder som verden præsenterede dem for i en periode fra 1890’erne og frem til 1930’erne.

Hvad gulduret gemte er endnu den første bog fra forfatter Carl Stampe Jochimsen, og den fortæller en medrivende historie, som er på vej til at blive glemt, hvilket den ikke bør.