Lydbøger » Hvor solen græder

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Hvor solen græder Lydbog

4.7/5

Forfatter: Puk Damsgård

lydbog og e-bog

Introduktion

Hvor solen græder er en brutal fortælling om livet i Syrien, og hvor hurtigt livet kan ændre sig fra den ene dag til den anden. Det er journalist Puk Damsgård, der har skrevet denne livsvigtige bog, der for alvor giver læseren noget at tænke over.

Samtidig med at Hvor solen græder er Puks egen historie om at komme til et land i oprør, er det også historien om Nour, og det liv hun så ændret fra den ene dag til den anden. Hvor solen græder er en fortælling om et land og dets historie, og hvordan dette påvirker mange flere mennesker end først antaget.

Informationer:

Oplæser: Katarina Lewkovitch
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 8 timer og 12 minutter

Hvor solen græder: Handling

Hvor solen græder lydbog fortæller om Nour i Damaskus. Hun lever et helt almindeligt liv i Syrien, som ser meget ens ud fra dag til dag. Hver dag kører hun selv på arbejde, og det gør hun i sin helt egen bil. Det sker også jævnligt, at hun mødes med sine venner og drikker en cocktail eller to. Men alt det ændrer sig drastisk i 2011, da syrerne begynder deres voldsomme oprør mod landets præsident, Bashar al-Assad i Hvor solen græder lydbog gratis.

Den revolution der fulgte efter, har forvandlet Syrien til et land præget af borgerkrig, hvorfor det også forandrede Nours liv drastisk. I Hvor solen græder lydbog kan læseren følge med i en horribel fortælling om kampen for frihed og den trang, der er til at revolutionere i trods. Men det er også en fortælling om, hvad der kan ske den dag, hvor din kamp for overlevelse bliver prioriteret frem for din længsel efter demokrati.

Hvor solen græder lydbog er ikke kun Nours historie, det er kun halvdelen af fortællingen. Den anden halvdel bidrager forfatter Puk Damsgård selv med. Som udefrakommende kan hun fortælle om, hvordan det er pludselig at se sig selv smuglet ind i et land, der er tæt på at være i opløsning. Hun kan fortælle om mennesker, som konstant lever i frygt og har gjort en permanent undtagelsestilstand en del af deres nye hverdag.

Gennem Puks fortællinger i Hvor solen græder lydbog gratis kan læseren møde nogle af de heroiske personer, som er med til at gøre livet i Syrien lidt med udholdeligt. Ikke mindst er det stadig Nours historie om at kæmpe for en frihed, der ender med at blive et mareridt.

Om forfatteren: Puk Damsgård

Puk Damsgård er en af de danske journalister og korrespondenter, som har tilbragt mest tid i Syrien. Derfor er Hvor solen græder også lige så meget hendes personlige erfaring med livet i Syrien, hvor krig er en del af hverdagen.

Det er ikke første gange, at Puk Damsgård sætter ord på sine oplevelser fra sit arbejde som journalist i udlandet. Tidligere har hun skrevet De renes land og Ulvehjerter. Siden Puk Damsgård fik sin uddannelse som journalist fra Syddansk Universitet, har hun arbejdet hårdt for at kunne fortælle historierne fra udlandet, og siden 2011 har hun været mellemøstkorrespondent for DR.