Lydbøger » I Guds rige

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

I Guds rige Lydbog

5/5

Forfatter: Anne-Grethe Bjarup Riis

lydbog og e-bog

Introduktion

I 1970’erne vokser Anne Grethe op i et lille samfund i Midtjylland. Hendes barndom er ikke nem og hendes familie er splittet af både hemmeligheder og tragedier. Flere år efter har Anne-Grethe en karriere der skrider fremad, en kærlig mand og hendes elskede søn Gilbert.

Men tragedien rammer; Gilbert bliver diagnosticeret med kræft og Anne-Grethes verden falder fra hinanden. Hendes oplevelser med Gilberts sygdomsforløb tvinger Anne-Grethe til at gentænke sit liv, sin barndom, og hendes forhold til hendes familie. I Guds rige er helt i sin egen klasse med sin humoristiske tone, tragiske temaer og unikke tilgangsmåde til beskrivelser af livet. Så, slap af og smæk benene op mens du nyder denne 371 siders lange familiekronik. Eller lyt med gratis her for I Guds rige lydbog oplæst af forfatteren selv.

Informationer:

Oplæser: Anne-Grethe Bjarup Riis
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 14 timer og 29 minutter

I Guds Rige: Handling

I Guds rige er fortalt ud fra tre forskellige perspektiver. Det første perspektiv har fokus på nutiden og starter den dag Anne-Grethes otteårige søn, Gilbert, bliver diagnosticeret med leukæmi.

I Guds rige lydbog omtaler en mors værste mareridt. Diagnosen ændrer alt for familien og de er nødt til at skabe en ny tilværelse for dem selv. En tilværelse der hovedsageligt bliver levet på hospitalsstuerne for langtidspatienter og kronisk syge. Skole og venner bliver byttet ud med medicin, undersøgelser og operationer og som tiden går forsvinder venner og familie. Forløbet sætter pres på Anne-Grethes ægteskab og hendes liv udenfor hospitalsgangene er gået i stå. Du kan i I Guds lydbog gratis høre hvordan hun tilbringer det meste af sin tid med Gilbert på hospitaler.

I Guds rige er derved historien om Gilberts sygdom fra diagnose til sidste behandling. Men det er også Anne-Grethes historie som mor til et barn med en kræftsygdom.

Det andet perspektiv er et tilbageblik til Anne-Grethes barndom, og den danner et billede af et ukueligt barn på trods af modstand. Som otteårig flytter hun sammen med sin familie fra storbyen Herning til et lille samfund i Midtjylland. Som oftest er det ikke nemt at være nyankommen i disse landsbyer og Søby er ikke anderledes. Gennem I Guds rige lydbog følger man hvordan den unge Anne-Grethe håndterer en barndom i dette samfund.
Samtidig giver dette tilbageblik også indsigt i Anne-Grethes komplicerede forhold med hendes mor. Før Anne-Grethe blev født, mistede familien deres nyfødte datter og det har sat sig sine spor. Anne-Grethes mor er aldrig kommet sig over dødsfaldet og det går udover over deres forhold.

Det tredje spor følger Anne-Grethes forældre gennem deres barn- og ungdom og giver derved indblik i deres handlinger, både som forældre og senere som bedsteforældre.

Om forfatteren: Anne Grethe Bjarup Riis

Anne-Grethe Bjarup Riis startede ud i den kunstneriske verden da hun dimitterede fra Statens teaterskole i 1993. Siden da har hun været en del af utallige teaterstykker, film og tv-serier.

I 2012 debuterede Anne-Grethe som filminstruktør med filmen Hvidsten Gruppen som fortæller historien om en dansk modstandsgruppe under Anden Verdenskrig. Udover film og teater er Anne-Grethe kendt for hendes kunst og hun har haft flere forskellige udstillinger gennem årerne.

I 2009 udkom Anne-Grethes første bog Send mere sex. Bogen er et samarbejde mellem hende og en kollega og handler om tandlægen Helene Sandholm. Den seneste af hendes bøger, I Guds rige udkom i 2020 og i starten af 2021 udkom lydbogsversion. Som den eneste af hendes bøger har Anne-Grethe valgt selv at være oplæseren til I Guds rige.