Lydbøger » Idioten

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Idioten Lydbog

4.1/5

Forfatter: Fjodor M. Dostojevskij

lydbog og e-bog

Introduktion

Den klassiske roman Idioten er skrevet af den ikoniske russiske forfatter Fjodor M. Dostojevskij. Forfatteren levede i Det Russiske Kejserrige, og var en forfatter i det 19. århundrede. Værkerne af denne forfatter er stadig relevante, selv hundrede år efter de blev udgivet. De er både eksistentielle, psykologiske og reflekterende. Han har desuden inspireret mange, også kendte såsom Sartre og Nietzsche.

Den skønlitterære roman Idioten drejer sig om en naiv mand, omringet af grådige og selviske individer. Han er lige vendt tilbage til Sankt Petersborg, og han er i økonomiske, romantiske og skæbnesvangre problemer. Man kan med fordel lytte til Idioten lydbog gratis, hvor dette bliver uddybet.

Informationer:

Oplæser: Bent Otto Hansen
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 29 timer og 54 minutter

Idioten: Handling

Den klassiske roman Idioten er skrevet af den russiske forfatter ved navnet Fjodor M. Dostojevskij, og forfatteren levede i det 19. århundrede. Fjodor M. Dostojevskij er en ikonisk forfatter der har skrevet værker, som stadig er relevante samt betydningsfulde i dagens samfund. Både psykologisk og eksistentielt. Han har desuden inspireret mange kendte profiler i litteraturen, såsom Sartre og Nietzsche.

Idioten er skønlitteratur, og er et populært værk på den internationale litterære scene. Man kan med fordel lytte til Idioten lydbog gratis.

I Idioten lydbog følger man Fyrst Mysjkin. Han er en mild epileptiker, men han er også temmelig naiv. Man kan med fordel følge hans liv i Det Russiske Kejserrige i Idioten lydbog gratis.

Man hører i Idioten lydbog, at Fyrst Mysjkin har opholdt sig i Schweiz, da han var på et langt kurophold. Han havde taget toget tilbage til Sankt Petersborg, og med ham havde han hans naive tankegang. Han har heller ikke mange penge at gøre godt med. På samme tid havde den naive man en rig slægtning, som var afgået ved døden.

Man hører i Idioten lydbog, at Fyrsten snakker om dette med en fremmed mand i toget. Den fremmede mand viser ham desuden et billede af en kvinde ved navnet Nastasia Filippovna. Denne kvinde samt familien Jepantjin, som er den bekendte rige afdøde slægtninge, skulle føre Fyrsten ud i romantiske, økonomiske og skæbnesvangre problemer.

Fyrsten er den eneste i fortællingen, som ikke er præget af ondskab og grådighed, som alle de andre karakterer ellers er. Han er heller ikke nær så selvisk, som de andre. Forfatteren har formået at skildre et Kristus-lignende individ med al ondskab, som den virkelige verden indeholder.

Om forfatteren: Fjodor M. Dostojevskij

Den russiske mand ved navnet Fjodor M. Dostojevskij var en forfatter, der levede i det 19. århundrede. Fjodor M. Dostojevskij levede i Det Russiske Kejserrige. Han var en international sensation, og ses stadig dagen i dag som værende en af verdens førende forfattere for sine klassiske og indflydelsesrige værker, specielt inden for eksistentialisme. Selv efter hundrede år anses værkerne for at være aktuelle og som værende betydningsfulde.

Fjodor M. Dostojevskij er kendt for sine ikoniske bøger, såsom Forbrydelse og straf samt Idioten. Disse værker har beriget verdenslitteraturen, og giver læseren en ny forståelse for tilværelsen. Både psykologisk og eksistentielt. Han anses af mange for at være en af de første individer inden for eksistentialismen. Hans værker har inspireret mange.