Lydbøger » Iliaden

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Iliaden Lydbog

4.1/5

Forfatter: Homer

lydbog og e-bog

Introduktion

Iliaden er den ikoniske historie om krig og kærlighed, som en af de første store fortællinger i vores tid. Det er en historie, som mange måske har stiftet bekendtskab med i deres skoletid, eller kender til i små bidder her og derfra. Men hvis du vil vide det hele om den store prins Paris og den smukke Helene, bør du ikke gå glip af at læse hele historien i Iliaden.

De gamle græske historier har forført tusinder af mennesker, og har skabt mange andre smukke historier i efterfølgende år. Læseren vil kunne genkende mange navne fra Iliaden, og den smukke klassiker mister ikke nogen af sine episke evner for hvert år, der går.

Informationer:

Oplæser: Torben Sekov
Sprog: Dansk
Kategori: Faglitteratur
Længde: 10 timer og 5 minutter

Iliaden: Handling

Iliaden lydbog er den storslåede fortælling om en krig, der udspringer af kærlighedens fristelser. Det er en fortælling, der bygger på et sagn, og som i sin udførelse er blevet til en poetisk og anmelderrost fortælling i et heksameterdigt. Siden sin oprindelige udgivelse er historien om prins Paris blevet oversat og genfortalt utallige gange, men det er den oprindelige historie i Iliaden lydbog gratis, som overgår dem alle.

Det er historien om den smukke Helene, der er gift med Menelaos, kongen over spartanerne. Om de er lykkelig gift eller ej, er ikke nær så vigtigt for historien, som det er, at Helene er den smukkeste kvinde i riget. For da prins Paris ser hende for første gang, forelsker han sig desperat. Som historien i Iliaden lydbog gratis fortæller, kidnapper Paris den dyrebare Helene, hvilket udløser en årelang krig mellem grækerne. I ti år fortsætter kampene for at belejre Troja, og historien i Iliaden lydbog fortæller om de sidste og mest desperate år i denne krig. For da deres største og stærkeste kriger, Achilleus, en dag trækker sig fra kampmarken, vender slagets gang for alvor.

I løbet af historien vil læseren også støde på mange andre kendte navne fra mytologien. Det er blandt andet mange af de andre græske helte som Patroklos, Agamemnon, Odysseus og Ajax. Samtidig fortæller historien også om de stridige guder, der ser med oppe fra Olympen, hvor Hera følger grækerne sammen med Athene, mens Apollon følger trojanerne sammen med Afrodite.

Iliaden lydbog vedbliver at være en klassiker, som rigtig mange allerede kender små dele af, men som helhed fortæller en episk fortælling om kærlighedens pris.

Om forfatteren: Homer

Homer betragtes som en af sin tids største fortællere. Nu til dags er det ham, vi betragter som ophavsmand til mange af de største fortællinger, der har påvirket Europas historie. Foruden Iliaden gælder det blandt andet også Odysseen, hvor begge har haft stor indflydelse på den vestlige kultur. I Homers egen levetid var begge værker essentielle i enhver undervisning.

Denne nye oversættelse af Otto Gelsted er blevet lavet med respekt for originalen, og alligevel fortalt i et moderne dansk sprog, som gør det nemt for læseren at lære den klassiske historie at kende. Oversættelsen af Iliaden er blevet lavet så fornemt, at den har bevaret en stor del af originalens episke slagkraft.