Lydbøger » Imperiets børn

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Imperiets børn Lydbog

4.1/5

Forfatter: Anne Kirstine Hermann

lydbog og e-bog

Introduktion

Imperiets børn er en af dramatisk og indsigtsfuld historie om de år, der for mange danskere kan betragtes som dystre. Det er i årene efter krigen, at Danmark er ved at hele efter sine mange sår, og FN bliver født. Med tilblivelsen af FN bliver der også pålagt en række tiltag på tværs af verden, som skal være med til at beskytte alle landes borgere på godt og ondt.

Et af disse tiltag var påbuddet om, at alle kolonier i verden skulle have deres selvstændighed. Et påbud, som i teorien lyder ganske nemt, men som i sin udførelse skulle vise sig at være noget helt andet. Imperiets børn er et afbillede af de begivenheder, som i sidste ende gik ud over det grønlandske folk, da danske regeringer gang på gang ikke gav slip på landet.

Informationer:

Oplæser: Julie Berthelsen
Sprog: Dansk
Kategori: Faglitteratur
Længde: 9 timer og 12 minutter

Imperiets børn: Handling

Som følge af Anden Verdenskrig, som ingen i hele verden havde lyst til at opleve igen, blev De Forenede Nationer skabt. Imperiets børn lydbog fortæller om, hvordan FN blev udtænkt med formål at tage vare for hele verdens befolkning på godt og ondt for, at en situation som Anden Verdenskrig ikke skulle ske igen. I årene efter krigen begyndte FN derfor at udtænke en række tiltag, som skulle være med til at gøre verden til et bedre sted for alle. 

Et af disse tiltag er centralt for historien i Imperiets børn lydbog gratis, der omhandler den selvstændighed, som alle verdens imperier blev påbudt at give til deres kolonier. For Danmark betød det, at Grønland skulle have sin frihed i Imperiets børn lydbog. En frihed, som de desværre aldrig rigtig nåede at mærke på. 

I løbet af 1940’erne og 1950’erne var en række forskellige regeringer ved magten, som alle gik bag om det hele for at sikre, at Grønland blev ved med at være under Danmarks styre. Det var nogle valg, der skulle vise sig at have triste konsekvenser for mange områder i Grønland og den grønlandske kultur. Værst gik det dog ud over børnene i Grønland.

Imperiets børn lydbog gratis er den første bog, som tager fat på de mørke kapitler i den danske historie. Det er mørke kapitler, som ingen før har villet kigge på, men som det er nødvendigt at kigge på for at se, hvordan politikere og andre ledere gang på gang blev ved med at ville gøre Grønland mere og mere dansk i Imperiets børn lydbog.

Om forfatteren: Anne Kirstine Hermann

Anne Kirstine Hermann har flere forskellige uddannelser bag sig, som hun kombinerer på kryds og tværs, når hun skriver bøger. Hun har tidligere undervist ved flere store universiteter i USA, hvor hun deler viden fra sin ph.d. i etnografisk journalistik. Imperiets børn er hendes første store bog, hvor hun gør brug af sine journalistiske evner i samspil med sin uddannelse som antropolog.

Imperiets børn er en skelsættende fortælling om et Danmark, der førte konstante dobbeltspil med FN, og konstant vildledning af de stakkels grønlændere, alt sammen for at bevare magten over Grønland.

Nu til dags underviser Anne Kirstine Hermann på Roskilde Universitet, når hun ikke skriver artikler for en eller flere af landets store aviser.