Lydbøger » Indtil vanvid, indtil døden

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Indtil vanvid, indtil døden Lydbog

4.2/5

Forfatter: Kirsten Thorup

lydbog og e-bog

Introduktion

Lyt til Indtil vanvid, indtil døden lydbog og hør en spændende historie om krig, troskab og kærlighed. Det er efterår, og året er 1942. En dansk kvinde ved navn Harriet befinder sig i en overfyldt togvogn, der har startet rejsen mod München. Det fortælles i Indtil vanvid, indtil døden, at hun har efterladt sine børn tilbage i Danmark for at tage ned og lede efter deres far, som blev sendt til fronten.

Det fortælles i Indtil vanvid, indtil døden, at hun i München flytter ind hos en højtstående nazistisk familie. Inden længe står Harriet for første omgang over for krigens rædsler, og der er hårde beslutninger, der må tages undervejs. Lyt til Indtil vanvid, indtil døden lydbog gratis for at se, om Harriet finder sin mand og får genforenet sin familie.

Informationer:

Oplæser: Marie Tourell Søderberg
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 15 timer og 31 minutter

Indtil vanvid, indtil døden: Handling

Indtil vanvid, indtil døden foregår i efteråret 1942. Det er koldt, og et overfyldt tog er på vej ned gennem det mørklagte Tyskland. Det fortælles i Indtil vanvid, indtil døden lydbog, at der ombord på det overfyldte tog befinder sig en dansk kvinde ved navn Harriet. Harriet er ung, og hun har efterladt sine to små sønner på et børnehjem. Nu er hun så på vej mod München, som det fortælles i Indtil vanvid, indtil døden.

Lyt til Indtil vanvid, indtil døden lydbog gratis og hør, hvorfor Harriet er på vej mod München. Harriets mand, Gerhard, er nemlig blevet skudt under sin tjeneste på Østfronten, hvor han kæmpede mod kommunismen. Dette har ifølge Indtil vanvid, indtil døden efterladt den sørgende Harriet med et ønske om at handle og bidrage med noget positivt.

Lyt til Indtil vanvid, indtil døden lydbog og hør denne fantastiske historie om krig og kærlighed. Harriet er nemlig en kvinde, der insisterer på at være loyal over for sin mand, men som på samme tid forsøger at være neutral over for nazismen, der dominerer det tyske samfund.

Da hun ankommer til München, kommer hun til at bo hos Gerhards tyske kollega, Klaus, og sin danske kone Gudrun. Dette par tilhører den nazistiske overklasse, og på overfladen ser alting ud til at være godt. Der går dog ikke længe i Indtil vanvid, indtil døden, før Harriet bliver klar over, at alting ikke er, som det ser ud til at være. Snart finder Harriet sig fanget i en fortælling om vold, angst og modstand.

Om forfatteren: Kirsten Thorup

Kirsten Thorup står bag Indtil vanvid, indtil døden. Det var dog med udgivelsen af ”Indeni – Udenfor”, at hun debuterede i 1967. Thorup er kendt for at skildre menneskeskæbner og berører tit emner som kærlighed og tilværelse. Hun beskriver selv, at Fjodor Dostojevskij er en af de største inspirationskilder for hende.

I sit forfatterskab står Kirsten Thorup udover Indtil vanvid, indtil døden også bag en lang række andre titler. Disse inkluderer blandt andet ”I dagens anledning”, ”Baby”, ”Himmel og helvede” samt ”Den ypperste grænse”. Thorup har modtaget flere priser for sine værker. Priserne inkluderer blandt andet Otto Gelsted Prisen, Den Internationale Pegasus Pris, Radioens Romanpris og senest Nordisk Råds Litteraturpris i 2017.