Lydbøger » Institutionaliseret

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Institutionaliseret Lydbog

4.1/5

Forfatter: Haidar Ansari

lydbog og e-bog

Introduktion

Institutionaliseret er en digtsamling, der tager fat på emner i samfundet, som få tør. Det er en barsk og ærlig samling af digte, der beskæftiger sig med de emotionelle og eksistentielle sider af at ryge ud og ind af forskellige institutioner, som ens forældre også var en stor del af.

Det er en samling af digte, der fortæller om den sande verden uden, der bliver lagt noget mellem linjerne. For Institutionaliseret har ikke tænkt sig at lægge skjul på hverken de gode eller dårlige sider af livet. Hvilket også er en af grundene til at Institutionaliseret er blevet så vel modtaget, som den er.

Informationer:

Oplæser: Haidar Ansari
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 1 time og 22 minutter

Institutionaliseret: Handling

Institutionaliseret lydbog er en overraskende samling af digte, der på kort tid kommer til at forbavse og forbløffe på samme tid. Her bliver der behandlet emner og følelser, som ingen har gjort det før med rå ærlighed. Institutionaliseret lydbog gratis tager fat på de mange sider af en personlighed, som man selv har til ansvar at kreere i samfundets skygge dag ind og dag ud. For hver personlighed bosætter sig i sin egen verden, som ikke altid kan eksistere på samme tid.

I Institutionaliseret lydbog er der digte om at være kriminel i en verden, som bliver set ned på af resten af samfundet. Der er digte om at være bror, og det familieliv som ingen kan bryde. Og der er digte om at være skoleelev, og den til tider skræmmende verden, man konstant skal forsøge at tilpasse sig i. På tværs af de mange digte findes der en sammenhængende historie, som følger jeg-fortælleren gennem sit liv i Institutionaliseret lydbog gratis.

De første digte udspiller sig i de dage, hvor jeg-fortælleren må se til, da vedkommendes far bliver sendt i fængsel, uden at kunne gøre noget ved det. Som digtene udspiller sig, når de til en slutning, hvor jeg-fortælleren selv ender bag tremmer med en dom for forsøg på manddrab, og jeg-fortælleren følger stille og roligt i sin fars fodspor.

Institutionaliseret lydbog er en overraskende ny fortolkning af livet i udkants-Danmark og et helt specifikt ’kvarter’ på Amager, hvor læseren får et indblik i en brutal verden, som alt for mange unge har svært ved at slippe ud af.

Om forfatteren: Haidar Ansari

Haidar Ansari siges at følge i de fodspor, som Yahya Hassan efterlod sig. Haidar Ansari har med sin digtsamling overbevist anmeldere om sin personlige historie, der skildrer livet i en ny etnisk underklasse. Der kan sættes spørgsmålstegn ved, hvor personlig Institutionaliseret er for Ansari, eftersom han også har afsonet en straf for et betydeligt overfald. 

Men faktum er, at Institutionaliseret maler et billede af et liv, der bevæger sig konstant på grænsen af kriminalitet og valg, som kan føre den ene eller den anden vej. Det er en skildring af en række valg, som burde have været truffet anderledes, men som i stedet endte i et fængsel.