Lydbøger » Intet nyt fra vestfronten

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Intet nyt fra vestfronten Lydbog

4.1/5

Forfatter: Erich Maria Remarque

lydbog og e-bog

Introduktion

Krigsromanen Intet nyt fra Vestfronten er skrevet af den tyske forfatter Erich Maria Remarque. Han levede i det 20. århundrede. Desuden var forfatteren en tysk veteran under Første Verdenskrig, og han var blevet indsendt til tjeneste som 18-årig. Han har ud fra sine grufulde erfaringer skrevet denne internationale bestseller selvbiografi.

Værket følger de oplevelser, som veteranen havde under Første Verdenskrig på Vestfronten ved Frankrig. Her fortælles om de grufulde og umenneskelige forhold. Dette værk har en pacifistisk tone. Værket blev desuden censureret af Hitlers styre under Anden Verdenskrig, da det blev anset som værende propaganda og var modsat Nazisternes ideologi.

Informationer:

Oplæser: Thomas Leth Rasmussen
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 6 timer og 42 minutter

Intet nyt fra Vestfronten: Handling

Krigsromanen Intet nyt fra Vestfronten er skrevet af den tyske forfatter Erich Maria Remarque. Han levede i det 20. århundrede. Desuden var forfatteren en veteran fra Første Verdenskrig, hvor han kæmpede for Tyskland. De erfaringer han gjorde sig i denne krig, benyttede han til at skrive Intet nyt fra Vestfronten. Dette værk er derfor også en form for selvbiografi.

Man kan med fordel lytte til Intet nyt fra Vestfronten lydbog gratis, hvor man kommer helt tæt på frontlinjen under Første Verdenskrigs grusomheder. Værket fortæller nemlig de grufulde samt umenneskelige ting ved krigen, som den daværende 19-rige unge soldat observerede.

I Intet nyt fra Vestfronten lydbog hører man om forholdende under Første Verdenskrig. Dette værk er endda blevet så populært, at det er gået hen og blevet en international bestseller. Værket tog forfatteren et par måneder at skrive, men det tog ham lang tid at finde et interesseret forlag. Man kan med fordel lytte til Intet nyt fra Vestfronten lydbog gratis.

Man hører i Intet nyt fra Vestfronten lydbog en pacifistisk fortælling om krigen. Forfatteren var en del af krigen, men dette betyder ikke at han havde samme værdier, som krigen symboliserede.

I Intet nyt fra Vestfronten lydbog hører man om teenageren, der er indkaldt til tjeneste. Han blev udstationeret til Vestfronten, hvilket var ved Frankrig. Her udførte han sin tjeneste, indtil han blev såret af en granat. Efter denne skade blev han sendt på et hospital, og efterfølgende blev han ikke udstationeret igen.

Dette værk blev desuden censureret under Anden Verdenskrig, og Hitler havde sat værket på den forbudte liste af bøger.

Om forfatteren: Erich Maria Remarque

Erich Maria Remarque var en tysk forfatter, som levede i det 20. århundrede. Forfatteren er en meget anerkendt figur på den internationale literære scene, specielt for sine klassiske værker om krig. En af romanerne som forfatteren har opnået stor succes med at skrive, er krigsromanen fra 1929 med titlen Intet nyt fra Vestfronten.

Forfatteren var en tysk veteran fra Første Verdenskrig, og han brugte sin erfaring og sine oplevelser fra denne krig, til at skrive krigsromanen som er nævnt ovenfor. Han var teenager, da han deltog i denne drænende og mentalt hårde krig, og han fortæller i værket om de grusomme erfaringer han havde herfra.