Lydbøger » Jalousimanden

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Jalousimanden Lydbog

3.5/5

Forfatter: Jo Nesbø

lydbog og e-bog

Introduktion

Jalousimanden tager udgangspunkt i de stærke føler som mennesker besidder. I bogen møder man de potentielle dødelige resultater af de intense følelser der ligger bag jalousi, begær og utroskab. På øen Kalymnos bliver en tysk turist meldt savnet, og en græsk politiefterforsker bliver tilkaldt. Efterforskeren er ekspert i jalousi, på baggrund af mange erfaringer i sit eget liv. Man kan høre Jalousimanden lydbog, hvor man hører om en taxichauffør som finder en af sin kones øreringe i vognmandens bil.

Hvordan i alverden er den endt der? En kvinde er på vej til London fra New York, efter at hun fandt ud af at hende mand havde en affære med hendes bedste veninde, og hun planlægger at ende sit liv. Men hvem er manden, som sidder ved siden af hende på vej i flyet?

Informationer:

Oplæser: Bent Otto Hansen
Sprog: Dansk
Kategori: Krimier
Længde: 7 timer og 42 minutter

Jalousimanden: Handling

Jalousimanden er en samling af 7 fortællinger, som alle kredser om jalousi, begær og utroskab. Alle fortællingerne har det tilfældes at de 3 ting kan være et farligt spil. Jalousimanden er ikke blot titlen på bogen, men også titlen på den længste af fortællingerne, som foregår i Grækenland. De 2 brødre Franz og Julian, enæggede tvillinger, er rejst til Grækenland for at klatre. Den ene af brødrene forelsker sig i Helena, men gør den anden også det, eller er han bare jaloux på sin bror? Brødrene er identiske, hvilket får fatale følger.

Utroskab, jalousi og begår er tæt forbundet, men det er ikke blot dét fortællinger handler om. Fortællingerne sætter også fokus på ret og uret. Kan man argumentere for at noget kan være moralsk acceptabelt at dække over, fordi sandheden kan få værre konsekvenser? Hvordan planlægges der et perfekt lejemord? Alt dette tager forfatteren Jo Nesbø op, i nogle grumme fortællinger som har bund i alvorlige emner. Der er dog også nogle undertoner af sort humor i fortællingerne. Udover de stærke følelser af jalousi og begær, så bunder historierne lige så meget om angsten for at miste den man elsker, og måske også sig selv i sidste ende. Man kan lytte til Jalousimanden lydbog gratis, for selv at opleve Nesbøs fantastiske skriv.

Jo Nesbø er en virkelig talentfuld forfatter, og der er nok ikke mange andre som ville kunne skrive på måden, som der er skrevet i Jalousimanden. Nesbø formår at sætte store følelser, arketypiske karakterer og underspillede religiøse normer ind i en krimilitterær form, og resultatet er fremragende. Den er fuld af spænding, og det er skrevet på en begavet måde. Du kan lytte til Jalousimanden lydbog, og hører fortællingerne selv.

Om forfatteren: Jo Nesbø

Jo Nesbø, som har skrevet jalousimanden, var før hans karriere som forfatter både børsmægler og rockstjerne. Han havde også en periode som journalist, så han har prøvet at være lidt rundt omkring.

Hans forfatterdebut blev til med Flagermusmanden, som efterfølgende blev prisbelønnet. Nu er han kriminalforfatter, og er blevet en af Skandinaviens førende. Jalousimanden er altså en af hans mange bøger, som mange elsker.
Han er formegentlig kun blevet krimiforfatter grundet at han som ung sprang begge korsbånd i knæene, ellers var han nok endt i en stor udenlandsk fodboldklub. Men mon ikke han måske havde fået tid til at skrive lidt alligevel?