Lydbøger » Jammers Minde

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Jammers Minde Lydbog

4.1/5

Forfatter: Leonora Christina

lydbog og e-bog

Introduktion

Selvbiografien Jammers Minde er skrevet af datteren til Christian 4. af Danmark og Norge, og hun hed Leonora Christina. Fra sin far ejede hun hans intelligens samt lidenskab for kunst og litteratur. Desuden var hun selv meget velformuleret og kunne samtlige internationale sprog i samtiden. Desuden var Leonora Christina også grevinden for Holsten og Slesvig. Hun levede i det 17. århundrede.

Forfatteren af værket var gift med Corfitz Ulfelt da hun blev 15 år, og de havde sammen 15 børn. Hendes mand blev dømt for landsforræderi, og hun blev selv fængslet i over to årtier. I dette ophold i fængslet skrev hun sin egen selvbiografi, som du med fordel kan lytte til gratis.

Informationer:

Oplæser: Karen-Lise Mynster
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 8 timer og 14 minutter

Jammers Minde: Handling

Jammers Minde er skrevet af datteren af Christian 4. af Danmark og Norge, nemlig grevinden Leonora Christina. Jammers Minde er skrevet i det 17. århundrede, og er et værk, som forfatteren havde brugt meget tid og overvejelse til at skrive. Hun havde arvet farens intelligens og sans for kunst og litteratur, og at være velformuleret var hun i den grad.

Jammers Minde er originalt blevet skrevet i det 17. århundrede af grevinden, men det er blevet omskrevet til et mere moderne samt letlæseligt dansk sprog. Man kan med fordel lytte til Jammers Minde lydbog gratis.

Ved at lytte til Jammers Minde lydbog, hører man et af de danske kanon-værker, som for evigt vil være en del af den danske litteratur. I lydbogen får man desuden fornøjelsen af at få en indledning, som giver baggrundsviden til læseren, og man undgår at læse de kringlede og forældede danske samt tyske bøjninger.

Når man lytter til Jammers Minde lydbog bør man vide, at værket blev skrevet da grevinden var fængslet. Værket blev dog også skrevet ved hendes løsladelse, men hun påbegyndte værket i fængslet. Man kan med fordel lytte til Jammers Minde lydbog gratis.

I Jammers Minde lydbog kan man høre om tiden uden fængslet. Grevinden opholdte sig i fængslet i over to årtier. Under opholdet skrev hun dette værk, som til dels var noget hendes børn skulle læse, men også noget et større publikum måtte få øje på.

Som enhver anden selvbiografi, så ville hun gerne være perfekt. Hun ville have læseren til at tro, at hun var en uskyldig og from kvinde. Mange havde prøvet at få hende til at tilstå for det landsforræderi, som hendes mand havde udført, men hun afviste enhver forespørgsel.

Om forfatteren: Leonora Christina

Leonora Christina levede i det 17. århundrede, og hun var datter af Christian 4. af Danmark og Norge. Hun var desuden grevinden af Holsten og Slesvig. Hun havde som 15-årig indgået et ægteskab med Corfitz Ulfeldt, men hun benyttede aldrig selv hans efternavn. De havde sammen 15 børn.

Fra sin far havde hun arvet sin intelligens samt kunstneriske interesse. Både malerier samt skriftlige værker interesserede hende, og hun kunne selv formulere sig meget præcist og godt. Desuden var hun lærenem, og hun kunne udtrykke sig på adskillelige internationale sprog i samtiden. Ud over dansk kunne hun også formulere sig på fransk, latin samt tysk.