Lydbøger » Jeg er Nanna

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Jeg er Nanna Lydbog

4.6/5

Forfatter: Birgitte Vestermark & Nanna Hansen

lydbog og e-bog

Introduktion

Jeg er Nanna er en gribende fortælling om et socialt system i Danmark, som fejlede noget så grufuldt. Det er historien om et barn, som bliver fjernet fra sine forældre, med henblik på at få en bedre barndom, men som i stedet lander i en barndom, der næsten er endnu værre. Jeg er Nanna er historien om at blive kastet frem og tilbage som en bold i institutionssystemet uden omtanke for barnet. 

Det er Nanna Hansen, som fortæller sin del af historien, efter at være blevet kendt som storesøsteren fra dokumentaren Anbragt i helvede. Jeg er Nanna lydbog er hendes opgør med et råddent system, som havde til hensigt at redde hende, men gjorde langt fra skyggen af det.

Informationer:

Oplæser: Birgitte Vestermark
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 6 timer og 2 minutter

Jeg er Nanna: Handling

Som barn blev Nanna Hansen fjernet fra sin familie til fordel for en plejefamilie. Hvad der skulle have været en løsning for det bedre, viste sig at være langt fra det. Jeg er Nanna lydbog gratis fortæller historien om Nanna Hansens barndom, som på mange områder bedst kan omtales som et udsat liv. 

Det er et liv, hvor Nanna Hansen bliver vant til svigt i en sådan grad, at hun ikke længere overraskes af det næste svigt i hendes liv. Det første svigt finder sted i den første plejefamilie, som skulle give hende kærlighed, men i stedet gav hende mentale ar for livet. Livet hos den nye plejefamilie blev hurtigt præget af misbrug og seksuelle overgreb. 

Nanna Hansen blev hurtigt bekendt med livet i forskellige institutioner, hvor ingen pædagoger udviste den omtanke og støtte, som burde forventes. Jeg er Nanna lydbog gratis fortæller om det svigt, hun igen oplevede, da hun endelige tog modet til sig og fortalte om de gentagne overgreb i plejefamilien. Den rystende sandhed blev modtaget med skepsis og konkret afvist, med tanker om et barn, der blot ville have opmærksomhed.

Jeg er Nanna lydbog holder sig ikke tilbage i fortællingen om det sociale system, som Danmark har opbygget. Jeg er Nanna lægger kortene på bordet om et system, der konsekvent var overarbejdet og ikke havde tid til at tage fat i Nanna Hansens sag, som blot blev skubbet til side gang på gang. Jeg er Nanna lydbog fortæller om de mange forskellige institutioner og pædagoger, som gang på gang ikke kunne hjælpe Nanna Hansen, og som til sidst kun kunne lade en sårbar teenager tage sig af sit eget deprimerede liv.

Om forfatteren: Nanna Hansen

Dokumentaren Anbragt i helvede skabte stort postyr med store sagsforløb for både kommunen og den pågældende plejefamilie. Nanna Hansen er hudløst ærlig i denne biografi, som afslører hvilken horribel barndom, hun har været udsat for. Det er en rystende fortælling om et system, der er skabt for børnenes velfærd, men som svigter gang på gang, når de ikke lytter efter børnene. 

Nanna Hansen fortæller om hvordan det krævede endnu en indrømmelse fra sin søster om de mange overgreb, før tingene blev taget alvorligt. Først da blev politiet sat ind i sagen, og man skulle tro der var håb i situationen. Det var der bare ikke for Nanna Hansen. I Jeg er Nanna lydbog fortæller hun om endnu et svigt, der overlod hende til en ny plejefamilie, som heller ikke hjalp Nanna.