Lydbøger » Jeg kan se lyset

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Jeg kan se lyset Lydbog

4/5

Forfatter: Birne Dalbjerg

lydbog og e-bog

Introduktion

Jeg kan se lyset er en barsk fortælling om en barndom og opvækst, som kun de fleste kan frygte. Jeg kan se lyset lydbog er en historie om overlevelse i en familie, som måske ikke burde have været en familie. Det er en historie, som skal fortælles, fordi det også er et vidnesbyrd om overlevelse, i håb om at give gejst til andre, som desværre har måtte se sig i samme situation. 

Jeg kan se lyset er Birne Dalbjergs historie om et liv, der konstant var en kamp for at finde de positive aspekter i livet, og hvordan det har præget hendes liv lige siden. 

Informationer:

Oplæser: Nanna Schaumburg-Müller
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 6 timer og 41 minutter

Jeg kan se lyset: Handling

Jeg kan se lyset lydbog gratis er historien om Birne og den familie hun vokser op i. Det er ikke den typiske kernefamilie med kærlighed og rundstykker på bordet hver søndag. Tværtimod er det en familie, som på ingen måde kan finde ud af at hænge sammen, og de dysfunktionelle relationer gennemvæder alle medlemmer i familien. 

Jeg kan se lyset lydbog begynder i 1950erne og tager læseren med gennem en frygtelig barndom for Birne, som dagligt bød på alt lige fra fysisk vold, psykisk terror til umenneskelige seksuelle overgreb. Alt sammen blev begået og foregik blandt hendes nærmeste familie og bekendte.

Jeg kan se lyset lydbog er et blik ind bag den pæne facade, som Birne havde udadtil gennem hele sin barndom. En barndom, som var et helvede fra morgen til aften, og hvor kærlighed var en sparsom vare, der ofte var udsolgt og lang udsigt til at komme på lager igen. Jeg kan se lyset lydbog gratis fortæller historien om den depression, som Birne faldt i, og havde umenneskeligt svært ved at kravle op af. 

Da Birne kun var 10 år gammel var hun tæt på at dø, da hun blev udsat for en strømulykke. Det skal vise sig, at den ulykke skulle være omvæltningen i hendes liv, som hun havde brug for. Jeg kan se lyset har sin titel af det lys, som Birne så i den ulykke, og som siden hen var det lys, som hjalp hende til at udstå den grusomme barndom hun befandt sig i. Det var det lys, som gav hende modet til at leve videre, og senere fortælle sin grusomme historie til resten af verden.

Om forfatteren: Birne Dalbjerg

Birne Dalbjerg har med Jeg kan se lyset skrevet et vidnesbyrd, som man næsten ikke havde troet skulle være nødvendigt. Det er en skræmmende fortælling om viljen til at overleve og kampen for at finde lykken, når alt andet peger i den stik modsatte retning. Jeg kan se lyset er den første af to bøger, som Birne har forfattet om sin barndom med incest, vold og psykisk terror. 

Den anden bog Når livet vender tager fat på Birnes liv som voksen, hvor kampen ikke længere kun er for hendes egen skyld. Bøgerne har været en del af Birnes selvhjælp for at bearbejde de mange traumer, som en grufuld barndom har medbragt sig. Samtidig er de en øjenåbner for os andre, når den smukke facade pilles fra hinanden.