Lydbøger » Jeg ser dig stadig

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Jeg ser dig stadig Lydbog

4.6/5

Forfatter: Julie Rubow

lydbog og e-bog

Introduktion

Alzheimers er den sygdom langt de fleste frygter. Den kan komme når som helst og for hvem som helst. For 48-årige Bjørn Jacobsen blev det en livsændrende melding fra lægen. Der gik ikke mange år, før demenssygdommen havde stjålet det meste af Bjørns forholdsvis korte liv, og hans hustru stod tilbage med en tom skal uden minder om, hvem hun var. Det fortæller hun nu om i Jeg ser dig stadig lydbog.

Informationer:

Oplæser: Karen Abrahamsen
Sprog: Dansk
Kategori: Personlig udvikling
Længde: 7 timer og 58 minutter

Jeg ser dig stadig: Handling

Jeg ser dig stadig er en hudløst ærlig fortælling fra hustru Julie Rubow om, hvordan det er at stå som ægtefælle til en person, som knap nok kan genkende dig. Det er en barsk fortælling om at miste, uden helt at miste. Det er en personlig historie, som kun får mere liv af Karen Abrahamsen, der er oplæser til Jeg ser dig stadig lydbog gratis.

Alzheimers tager flere og flere ældre fra deres kære hvert år, og det fik Julie Rubows pludselig tæt ind på livet. I Jeg ser dig stadig lydbog fortæller hun om den livsændrende lille information, det var, da hendes mand Bjørn Jacobsen fik konstateret demens, der senere skulle udvikle sig til Alzheimers. Jeg ser dig stadig lægger ikke skjul på noget, og du får et hjerteskærende indblik i, hvordan det er at leve med en dement.

Jeg ser dig stadig lydbog gratis er en hudløst ærlig historie om personlighed, og den afmagt, der kan opstå, når Alzheimers viser sit skumle ansigt. For Alzheimers stjal langsomt Bjørn fra Julie, og hun kunne kun se til fra sidelinjen uden at gøre noget. Uden andre muligheder for at hjælpe sin mand, måtte Julie Rubow blot se til, mens samfundet, der burde hjælpe, ikke slog til. Jeg ser dig stadig bliver samtidig en rørende fortælling om den voksende sorg, der opstår, når man bliver nødtvunget til at sige farvel over mere end en gang.

Om forfatteren: Julie Rubow

Julie Rubow var ikke klar til at sige farvel til sin mand, og hun tog derfor initiativ til, at DR lavede dokumentaren ”En stille forsvinden”, som efterfølgende vandt guldprisen fra Billed-Bladet i 2020, som årets tv-dokumentar. Siden Bjørn Jacobsen fik meddelelsen om Alzheimers, har Julie afholdt foredrag om at have Alzheimers tæt på livet. Hun blogger også om samme, selv efter Bjørn ikke længere er en del af hendes liv. Med en baggrund som cand.scient.pol har Julie Rubow den faglige kompetence til at videredele de hjerteskærende påvirkninger, som Alzheimers kan have for hele familien. Julie er nu ene tilbage med parrets tre sønner.

Med bogen Jeg ser dig stadig har Julie Rubow skrevet en kærlig fortælling om sin mands sidste tid, som var berørt af omsorg og kærlighed, men også mere smerte og sorg, end hvad der burde være nødvendigt. Det er en fortælling, som sætter sit præg hos læseren, samtidig med den oplyser om et samfund, som måske kunne have hjulpet mere end de gjorde.