Lydbøger » Jeg vælger at leve

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Jeg vælger at leve Lydbog

4/5

Forfatter: Sabine Dardenne

lydbog og e-bog

Introduktion

Jeg vælger at leve er en af den slags historier, som er nødvendig at fortælle, men som er skræmmende at læse. Det er historien om Sabine Dardenne, der måtte se sin barndom forsvinde bag lukkede døre, da hun en dag bliver revet ind bag i en fremmede bil. Fra da af er hendes liv ikke længere blot et spørgsmål om, hvilken veninde resten af dagen skal tilbringes med. Det bliver i stedet et spørgsmål om overlevelse og at finde det mindste håb.

Jeg vælger at leve er den barske fortælling om et offer, der mod alle odds overlevede, kun for at se hendes voldsforbryder snyde samfundet. Hvilket er grunden til, hun valgte at skrive Jeg vælger at leve.

Informationer:

Oplæser: Christina Bjørn
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 5 timer og 26 minutter

Jeg vælger at leve: Handling

Jeg vælger at leve lydbog starter sin fortælling, da Sabine Dardenne er kun 12 år gammel. På daværende tidspunkt stod hun op hver morgen, og bekymrede sig om, hvilket tøj hun skulle have på, og hvilke veninder hun skulle tilbringe dagen med, efter skolen var slut. Hun husker, at hun lige havde fået en helt ny cykel, som hun skulle cykle til skole på. Men hun nåede aldrig i skole.

Som hun fortæller videre i Jeg vælger at leve lydbog gratis, dukkede der pludselig en ukendt varebil op på siden af hende, og en fremmede mand hev hende af cyklen og ind i varebilen. Inde i bilen binder han hende fast med vold, hvorefter han tvinger en række piller i hende, inden han kører afsted med hende.

Det er den første dag i Sabines helvede i Jeg vælger at leve lydbog. Det var den første af 80 dage, som hun endte med at tilbringe i fangenskab hos en voldelig pædofil. I 1996 kommer det hele frem i lyset, og sagen om Marc Dutroux bliver en af de største og mest berygtede pædofilisager i Europa til dato. Hele verden blev rystet over, at en mand havde formået at kidnappe seks piger, inden det blev opdaget. ’Uhyret fra Belgien’ formåede at tage livet af fire af disse seks piger i Jeg vælger at leve lydbog gratis. En af de to overlevende var Sabine Dardenne, som har valgt at fortælle sin historie i Jeg vælger at leve lydbog.

Det er rystende at læse om, hvad Sabine blev udsat for på daglig basis. Det er et vigtigt indblik i en virkelighed, som ingen burde kunne se sig selv i.

Om forfatteren: Sabine Dardenne

Det er Sabine Dardenne, der selv har skrevet Jeg vælger at leve. Det har krævet stort mod at fortælle sin grufulde historie så ærligt, som hun gør gennem hele bogen. For langt de fleste kender kun til det, som aviserne kan skrive om, men der foregår altid langt mere bag hver eneste overskrift. At skrive Jeg vælger at leve har også været en måde for Sabine at lægge hele affæren bag sig. 

Men frem for alt har hendes formål med at skrive Jeg vælger at leve været, at ingen voldsforbryder som Marc Dutroux nogensinde skal få lov til at blive løsladt på grund af såkaldt ’god opførsel’ – kun for at vende tilbage til virkeligheden og gentage sine grusomme forbrydelser.