Lydbøger » Jordboerne

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Jordboerne Lydbog

4.1/5

Forfatter: Sayaka Murata

lydbog og e-bog

Introduktion

Nu er Sayaka Murata tilbage med endnu en historie, og hvis du kunne lide Døgnkioskmennesket, kommer du også til at blive fan af Jordboerne. Begge er historier om ikke at føle sig hjemme blandt sine medmennesker og den verden, som alle andre tager for givet.

Jordboerne er historien om Natsuki, der hele sit liv har følt sig anderledes end sine venner og familie. Hun bliver ved med at drømme sig væk, men tvinger sig selv til at forsøge at passe ind blandt hverdagen hos sin omgangskreds i Jordboerne. 

Men som historien skrider frem, står det klart for Natsuki, at hun ikke kan blive ved med at løbe fra sine overbevisninger, og hun må stå til ansvar for sin fortid.

Informationer:

Oplæser: Anne Merete Storm-Olsen
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 5 timer og 36 minutter

Jordboerne: Handling

Jordboerne lydbog er historien om de personer, der hele tiden føler, at de er anderledes end alle andre omkring dem. Det er i hvert fald sådan, Natsuki har det. Og sådan har hun haft det lige så længe, hun kan huske. I så mange år hun kan huske, har hun drømt om, at et rumskib skulle komme og tage hende med hjem til det sted, hvor hun endelig vil passe ind. Det er tanken om dette alene, der er med til at holde hende kørende i en verden, der ellers ikke forstår hende i Jordboerne lydbog gratis.

Natsuki gør alt for at passe ind i sin omverden, og hun gør alt, hvad alle andre omkring hende gør. Hun vokser op og bliver gift i Jordboerne lydbog, men der er hverken kærlighed eller passion med i det ægteskab, og al Natsukis energi bliver brugt på at virke lige så normal som sine medmennesker. Men det er svært, når Natsuki hele tiden tænker på sin barndom og de få øjeblikke, hvor hun følte sig rigtig. Som barn var det kun i sommerferien i selskab med sin fætter, Yuu, at Natsuki følte en snert af at være normal, for han forstod hende. Det eneste der holder Natsuki fast i hendes tilsyneladende normale liv, er det løfte hende og Yuu gav hinanden som barn i Jordboerene lydbog gratis.

Men som omverdenen presser på, at Natsuki snart skal til at blive gravid begynder fortiden at indhente Natsuki i Jordboerne lydbog gratis. Hun søger tilbage til løftet med Yuu, og tager på en rejse for at se, om de begge har overholdt det løfte i Jordboerne lydbog.

Om forfatteren: Sayaka Murata

Jordboerne er endnu et eksempel på, at Sayaka Murata er i stand til at skrive en roman, der kan chokere på flere områder. Hun bliver betragtet som en af de mest interessante nye forfattere i japansk litteratur, og det er der god grund til. Det var hendes eget deltidsarbejde i en kiosk, der gav hende inspirationen til Døgnkioskmennesket i sin tid. To år senere var hun klar med Jordboerne, der er endnu en historie om at være anderledes. 

Ikke alene er det en rørende historie om at forsøge at finde plads i en forvirrende verden, men slutningen på Jordboerne har også efterladt mange læsere mere end almindeligt forbløffede.