Lydbøger » Jorden under min mors fødder

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Jorden under min mors fødder Lydbog

4.5/5

Forfatter: Zeinab Mosawi & Sanne Gram

lydbog og e-bog

Introduktion

Jorden under min mors fødder er lige dele en gribende fortælling om en mor og datter, og lige dele informerende om et liv som indvandrer i Danmark. Jorden under min mors fødder tegner et portræt, som mange unge, muslimske piger ikke engang tør tænke på i frygt for konsekvenserne. Alligevel er der noget rebelsk i den 16-årige Zeinab, som ikke kan tæmmes.

I Jorden under min mors fødder følger vi Zeinabs historie, som starter i vores kendte gader af Danmark, men senere tager os med til Irak, hvor Zeinabs familie er fra. Her bliver hun sendt til i et desperat håb fra familien om, at hun skal rette sig ind på den vej familien ønsker, frem for den Zeinab selv lyster.

Informationer:

Oplæser: Tammi Øst
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 7 timer og 12 minutter

Jorden under min mors fødder: Handling

Jorden under min mors fødder lydbog er fortællingen om en 16-årig pige, som bare gerne vil have det sjovt sammen med sine jævnaldrende. Men fordi Zeinab har en helt anden baggrund, bliver hendes ungdom betragtet som respektløs. For som datter af en muslimsk familie er der visse regler at følge, hvilket Zeinab langt fra gør. Tørklædet er smidt i hjørnet af værelset for at blive liggende. 

I Jorden under min mors fødder lydbog gratis tager Zeinab til fester og har det generelt bare sjovt med at være 16 år gammel sammen med sine venner. Desværre er det ikke det samme syn, som resten af hendes familie deler. I et desperat håb om at få hende ind på den rette vej, som familien betragter korrekt for en ung muslimsk pige, bliver Zeinab sendt til Irak. Her skal hun bo med sin irakiske familie og finde tilbage til de rødder, som hun har kæmpet så hårdt for at give slip på.

Men Zeinab er en beslutsom ung pige, og efter kun fem måneder i Irak finder hun en vej hjem til Danmark igen, hvor forholdet til hendes forældre er væltet i grøften.

Jorden under min mors fødder lydbog er lige dele Zeinabs historie, som det er en historie om det forhold, der er mellem mor og datter. For Zeinab er fyldt med spørgsmål, som kun hendes mor kan besvare. Meget langsomt begynder Zeinab at genetablere kontakten til sin mor, i håb om at finde de svar, hun leder efter. Jorden under min mors fødder lydbog gratis er ikke kun Zeinabs historie. Det er en historie, som mange unge muslimske piger, og måske også mødre, kan sætte sig ind i.

Om forfatteren: Zeinab Mosawi

Zeinab Mosawi har med Jorden under min mors fødder lydbog skrevet endnu et vigtigt indblik i, hvordan det er at være ung indvandrer i det moderne Danmark. Samtidig tegner hun et portræt af en mor, som ikke kun er en kvinde fra Irak. Zeinab Mosawi har tidligere skrevet Himlen over min fars tag, som var hendes første skridt på vejen af at dele sin historie om et liv, der blev taget fra hende og besluttet for hende. I Jorden under min mors fødder fortsætter hun med at give et bemærkelsesværdigt indblik i et irakisk samfund i Danmark, som langt de færreste kan forestille sig. Det er et samfund, hvor ære på mange områder kan være den afgørende faktor for en hele familie.