Lydbøger » Kadaverdoktoren

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Kadaverdoktoren Lydbog

4.1/5

Forfatter: Lene Kaaberbøl

lydbog og e-bog

Introduktion

Kadaverdoktoren er den første bog i serien om Madeleine, der er den første voksen og lang mere farlig serie fra forfatteren Lene Kaaberbøl.

Kadaverdoktoren sætter fokus på døden, og hvilke betydninger dette kan have for menneskets syn på livet. Det er den lokale Kadaverdoktor, Albert Karno, som er historiens centrale karakter. Hans arbejde består i at fastslå de mange forskellige dødsårsager, som 1800-tallet kan byde på.

Kadaverdoktoren er en krimi ulig mange andre. Her er taget fat på den gotiske stemning, der ligger og ulmer mellem siderne, mens den unge assistent til Kadaverdoktoren, Madeleine Karno, skal forsøge at finde mening i en verden, hvor videnskaben er ved at få fodfæste i livets cyklus.

Informationer:

Oplæser: Camilla Qvistgaard Dyssel
Sprog: Dansk
Kategori: Krimier
Længde: 8 timer og 29 minutter

Kadaverdoktoren: Handling

Kadaverdoktoren lydbog tager læseren med tilbage til 1894 i Frankrig. I den mellemstore provinsby er Albert Karno kendt hos alle som Kadaverdoktoren. Albert Karnos arbejde som læge består blandt andet i at fastslå dødsårsagerne hos de uheldige i byen. Et job som han er kendt og respekteret for, hvor hans eneste datter, Madeleine Karno, arbejder som hans assistent.

Da en familie nægter at lade Alber Karno se til deres afdøde datter, inden hun skal begraves, sætter det gang i en række af begivenheder, som ingen af dem kunne have forudset i Kadaverdoktoren lydbog gratis. Døden mangler at få et svar, og Albert Karno kan ikke finde mening med den unge piges død i Kadaverdoktoren lydbog.

Madeleine Karno opdager i mellemtiden nogle små hvide mider i den dødes piges næsebor, og senere også i pigens svælg. I Kadaverdoktoren lydbog er den unge Madeleine Karno ambitiøs i sit arbejde, og hun arbejder konstant for at finde en mening med hver enkelt død. Den stakkels unge piges død viser sig at sætte gang i en efterforskning i samspil med byens kommissær, der sætter videnskaben op mod urgamle og dramatiske undersøgelser.

I Kadaverdoktoren lydbog gratis bliver Madeleine og hendes far nødt til at stille det store spørgsmål; Hvornår ændrer mennesket sig fra at være et menneske til at blive et drabeligt dyr?

Den gotiske stemning er brugt forbløffende effektivt i Kadaverdoktoren, som sætter den videnskabelige tilgang overfor urgamle kræfter, som ingen har formået at kunne forklare.

Om forfatteren: Lene Kaaberbøl

Lene Kaaberbøl er af de fleste kendt som børne- og ungdomsbogsforfatter. Det er hovedsagligt her, hun har skrevet flest bøger, hvor mange sikkert kender hendes serie om Dina, Skammerens datter. Men Kadaverdoktoren er ikke den eneste krimi, som Lene Kaaberbøl har forfattet. Sammen med Agnete Friis skrev hun også krimiserien om Nina Borg.

Til fælles for alle Lene Kaaberbøls bøger, hvad end de er til børn, unge eller voksne, er evnen til at fortælle en medrivende historie, som du ikke kan slippe, før du har vendt de sidste sider.

Kadaverdoktoren er den første af to bøger om Madeleine Karno og hendes far, der forsøger at finde mening med døden.