Lydbøger » Kammerat Napoleon

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Kammerat Napoleon Lydbog

4.1/5

Forfatter: George Orwell

lydbog og e-bog

Introduktion

Kammerat Napoleon er den evigt omtalte bog af George Orwell, som i endnu en bog satte et styresystem på spidsen for at sætte det under en lup. I form af et oprør på en bondegård, formår Orwell at sætte fokus på den kommunistiske regering under Stalins styre i Sovjetunionen. Med et gran salt bliver den ellers humoristiske og fantasifulde historie om grisene Snowball og Napoleon pludselig meget mere virkelighedstro, end læseren først antog om historien i Kammerat Napoleon.

George Orwell tager en verden, som vi kender den, men med et fabelsyn på tingene bliver de mange dyr pludselig knap så søde at læse om, som historien skrider frem i Kammerat Napoleon.

Informationer:

Oplæser: Peter Secher Schmidt
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 3 timer og 20 minutter

Kammerat Napoleon: Handling

I Kammerat Napoleon lydbog står det slemt til på Greve Farmen. Bondemanden, Mr. Jones, er så doven og fordrukken halvdelen af tiden, at han ofte glemmer at tage sig af sine mange dyr. En dag sker der forventede, at han går omkuld i sin brandert, og fuldstændigt glemmer at fodre alle farmens dyr.

Det udløser et oprør fra alle dyrene, som bliver ledt af de fremadtænkende grise Snowball og Napoleon. De har udset en fremtid, hvor alle dyr på fire poter bliver tilgodeset, og nu er det på tide, at de griber den fremtid i Kammerat Napoleon lydbog gratis.

Der går ikke lang tid, før Snowball og Napoleon får sat skik på den synkende skude, der er Greve Farmen. De starter med at omdøbe farmen til deres egen fordel, hvor de proklamerer, at ulighed blandt alle dyr skal elimineres. Alle dyr skal være lige, og socialismen lever i fuld fordragelighed i Kammerat Napoleon lydbog gratis.

Tiden går, og det oprør, som startede det hele begynder at falme i hukommelsen hos mange af dyrene. En dag må Snowball modvilligt overdrage magten fuldkomment til Napoleon, som ikke spilder tiden med at istandsætte et terrorregime med grisene, som de førende ledere i Kammerat Napoleon lydbog gratis.

Kammerat Napoleon lydbog er en af de bøger, som på overfladen blot er fiktion, men ved nærmere eftersyn tager meget stor inspiration fra virkelighedens verden. Det er en bog, som bedst kan forstås ved at læse den selv for at få et indblik i den tankegang, at alle dyr er selvfølgelig lige, med undtagelse af dem, som er mere lige end andre.

Om forfatteren: George Orwell

George Orwell døde i 1950, men inden da nåede han at skrive en del bøger, som har sat sit præg på litteraturhistorien for at være meget mere fremadtænkende, end nogen kunne forestille sig. Hans mest kendte værker er uden tvivl Kammerat Napoleon og 1984. Disse to er blevet solgt i langt flere eksemplarer end nogen anden bog til sammen af andre forfattere fra det 20. århundrede.

Kammerat Napoleon er endda også blevet lavet til tegnefilm, hvilket kan være med til at bidrage til en bedre forståelse for historien, som kan være svært at se ved første gennemlæsning. Men når først den er blevet pointeret, er det svært at undgå.