Lydbøger » KampZonen

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

KampZonen Lydbog

4.1/5

Forfatter: Ines Geipel

lydbog og e-bog

Introduktion

KampZonen er en samtidsroman, som den tyske forfatter samt tidligere atlet Ines Geipel har skrevet. Ines Geipel levede hele sit liv i DDR, indtil 1989 hvor hun flygtede. Hun var født ind i en familie, som arbejdede for de nazistiske styrker. Hun benytter sine egne erfaringer i livet som et perspektiv til den øgede radikalisering i nutidens samfund.

I mange lande er der en ny trend, hvor flere radikale eller meget højre-orienterede partier og profiler opnår stor opbakning. Aldrig før har nogle lande været så splittede angående dets værdier og ideologier. Blandt andet Østtyskland, som forfatteren kommer omkring. Landet har nemlig aldrig før været så splittet, siden Anden Verdenskrig.

Informationer:

Oplæser: Tine Gotthelf
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 7 timer og 54 minutter

KampZonen: Handling

Den tyske forfatter samt tidligere atlet ved navnet Ines Geipel har med romanen KampZonen skabt et enestående blik ind i det Tyskland, hvor landet er præget af forskellige idealer samt radikalisering. Dette er dog ikke kun gældende i Tyskland, men denne nye bølge af radikalisering ses mange forskellige steder i Europa. I dette værk fokuserer hun på Østtyskland, som om det stadig er præget af nazismen fra tiden lige efter Anden Verdenskrig.

Man kan med KampZonen lydbog gratis få et indblik ind i det ellers ret så splittede Østtyske samfund, fortalt af en person som selv levede i DDR indtil slutningen af 1980’erne. Hun var desuden datteren til en agent fra Stasi, og barnebarn til en SS-officer. Man kan med fordel lytte til KampZonen lydbog gratis.

Ved at lytte til KampZonen lydbog er man garanteret en tankevækkende og ny vinkel omkring kampen mellem nye værdier samt radikalisering. Forfatteren af bogen flygtede fra DDR i 1989, og det bærer KampZonen lydbog præg af. Hun giver nemlig læseren hendes egen personlige holdning omkring hvad hun mener om Østtyskland, men hun pointerer også at denne form for nye radikalisering er en farlig ny trend i mange europæiske lande.

I KampZonen lydbog undersøger forfatteren omstændighederne for radikaliseringen i Tyskland. Hun søger svar, som mange andre lande også gør i disse tider. Hvordan kan et land være så splittet angående dets værdier og ideologier? Hvordan kan radikalisering stadig være så stort et problem, selv om Anden Verdenskrig ikke længere er aktuelt?

Dette er spørgsmål hun kommer omkring, med perspektivering til hendes eget liv i DDR og til en ret nazistisk omgangskreds.

Om forfatteren: Ines Geipel

Ines Geipel er født i Dresden Tyskland i år 1960. Ines Geipel er en tysk forfatter samt atlet, der er bedst kendt for hendes tankevækkende samt historiske værk ved titlen KampZonen. Forfatteren samt atleten er dog også en kendt figur i Tyskland, da hun er en debattør, som hyppigt uddeler sin mening vedrørende radikalisering i det tidligere Østtyskland. Dette er blandt andet det hun kommer omkring i KampZonen.

Ines voksede op i DDR, men flygtede mod vest i 1989. Hun var atlet, og dette var med til at hjælpe hende ud af dette miljø, som hun betegner som en Nazistisk ghetto. I familien var blandt andet en SS-officer, som formegentligt har været med til at myrde jøder, og en anden familiemedlem var agent for Stasi.