Lydbøger » Kierkegaards univers

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Kierkegaards univers Lydbog

4.1/5

Forfatter: Johannes Sløk

lydbog og e-bog

Introduktion

Romanen Kierkegaards univers er en faglitterær roman, der forbinder både det analytiske med det religiøse samt det filosofiske. Romanen er skrevet af den danske teolog samt forfatter ved navnet Johannes Sløk. Forfatteren var desuden også en kendt profil i offentlige debatter, da han hyppigt involverede sig i filosofiske samt religiøse kontekster. Han blev sammen med tre andre teologer i Danmark kendt som Århusteologerne.

Forfatteren har fundet meget inspiration fra den danske filosof Søren Kierkegaards livsfilosofi. Da forfatteren er en entusiast af dennes værker, ved han også at denne filosofiske tankegang ikke kan være letforståelig til tider. Specielt når man lige introduceres til Kierkegaard, kan det være forvirrende. Men med dette værk gives der en pædagogisk samt meget forstående gennemgang af Kierkegaards filosofi.

Informationer:

Oplæser: Mikkel Schou
Sprog: Dansk
Kategori: Faglitteratur
Længde: 6 timer og 11 minutter

Kierkegaards univers: Handling

Den danske forfatter samt teolog ved navnet Johannes Sløk har med den faglitterære roman Kierkegaards univers skabt et sandt vidunder. Romanen Kierkegaards univers formår at give læseren et indsigt ind i Søren Kierkegaards livsværk, hvor temaer som religion samt filosofi vil blive pointeret i denne roman. Hvis man vil høre mere om Søren Kierkegaard og hans filosofiske principper, så kan man lytte til Kierkegaards univers lydbog gratis.

Ved at lytte til Kierkegaards univers lydbog hører man en ukompliceret samt meget simplificeret udgave af nogle af Kierkegaards store værker i livet. I Kierkegaards univers lydbog har forfatteren nemlig givet læseren en pædagogisk samt let forståelig vejledning ind i Søren Kierkegaards filosofiske univers.

I Kierkegaards univers lydbog hører man, at forfatteren gør rede for hvad tankerne bag Kierkegaards værker var, og hvilke processer han har haft i tankerne under udviklingen af hans filosofiske forfatterskab. Hvis man derfor gerne vil komme nærmere på Søren Kierkegaards filosofi, eller man ikke helt har været sikker på hvad hans tanker bag værkerne har været, så har man nu en fordelagtig mulighed for at forstå værkerne samt deres budskab.

At læse og forstå en af Danmarks mest geniale filosofer, kræver blandt andet at man har en dyb forståelse for hans tanker samt hans tankegang, eller at man blot kan sætte sig ind i denne tankevækkende verden som Kierkegaard har skabt. Derfor har forfatteren med dette værk givet interesserede læsere en hjælpende hånd, men også en ide om hvordan man bedst muligt kommer ind i dette filosofiske univers.

Om forfatteren: Johannes Sløk

Johannes Sløk var født på Sjælland i 1916 og han døde i 2001. Johannes Sløk var en forfatter samt teolog, der hyppigt blev set i den offentlige debat. Johannes var nemlig en debattør, og han blev jævnligt inddraget i større samt essentielle samtaler, der blandt andet omhandlede religionens vaner samt filosofiske livsspørgsmål.

Hans filosofiske tanker havde dybe rødder til Søren Kierkegaards egne filosofiske pointer. Blandt andet har forfatteren skrevet om denne filosof i romanen Kierkegaards univers. Lyt til Kierkegaards univers lydbog gratis i dag, og kom tættere på den danske filosofs meninger samt aspirationer.

Som teolog blev han endvidere så populær, at han sammen med tre andre teologer blev kendt som De fire Århusteologer.

Det var først i 1947 at han debuterede med sit første officielle litterære værk.