Lydbøger » Klokken i Makedonien

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Klokken i Makedonien Lydbog

4.1/5

Forfatter: Knud H. Thomsen

lydbog og e-bog

Introduktion

Klokken i Makedonien er en mærkværdig historie om at skulle etablere et liv et nyt sted, hvor intet går som forventet, men alligevel formår man at komme ud på toppen. Klokken i Makedonien er historien om Jangos, der rejser fra storbylivet til en lille flække, hvor han har fået en stor opgave fra sin chef. Men at etablere et nyt arbejde i en verden, som er underlagt begyndelsen på en stor krig, er ikke uden sine udfordringer.

Overraskende nok for Jangos, går det ham bedre, end han selv nogensinde ville have forventet. Så godt, at hele byen overdrager endnu en stor opgave til ham. Jangos bliver pålagt ansvaret for en historisk og enormt tung kirkeklokke, som skal fragtes til sit gamle hjem i Klokken i Makedonien.

Informationer:

Oplæser: Jørgen Petersen
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 11 timer og 50 minutter

Klokken i Makedonien: Handling

Klokken i Makedonien lydbog foregår i 1944 i en lille græsk provinsby i Makedonien. En lidt ældre maskiningeniør får til opgave at bosætte sig i den lille by Aina, hvor der skal etableres et spinderi, som ellers har ligget i ruiner. Europa er på vej i krig, og Jangos’ chef har indset, at der er penge at tjene på mangelvaren i form af tekstiler.

Jangos ankommer til en by, der er meget præget af krigens greb. For det meste af byen er ældre mænd, som alligevel er for gamle til at drage i krig, og en stor håndfuld enker, der pludselig vågner op til dåd, da den knap 50-årige Jangos ankommer til byen i Klokken i Makedonien lydbog gratis.

Det er ikke fordi, at Jangos er den mest modige mand, men selv når han opfører sig som den største kryster, der kan tænkes at findes i hele byen, formår Jangos at frelse hele byen fra de farlige tyskere, som ellers har besat hele Grækenland i Klokken i Makedonien lydbog. Dertil får han også reddet den lokale kromutter uden at vide, hvordan det lykkedes ham. Heldet i uheldet er med Jangos, og lidt mod sin egen vilje pålægger byen ham et større ansvar.

I Klokken i Makedonien lydbog gratis er en ekspedition ved at være parat til at fragte den historiske gamle kirkeklokke, Hosianna. Den har været belejret i Jugoslavien i alt for lang tid, og nu er byens indbyggere fast besluttet på at befri den hjem til Grækenland igen – og de får brug for Jangos’ hjælp til det i Klokken i Makedonien lydbog.

Om forfatteren: Knud H. Thomsen

Klokken i Makedonien blev første gang trykt i 1981, men tiden har vist, at en god røverhistorie altid kan underholde. For det er netop hvad Klokken i Makedonien er. Forfatteren Knud. H. Thomsen har i den grad skabt et karaktergalleri uden lige, som læseren kun kan grine af eller med. Samtidig med den forfjamskede Jangos skal forsøge at begå sig i en verden, der vil ham det bedste, uden han selv er klar over det, bliver læseren underholdt af en god portion spænding og et utal af gode grin.

Hvis du syntes Klokken i Makedonien var underholdende, kan du altid forsøge dig med en af Knud H. Thomsens andre titler. Den kan være Røverne i Skotland eller Den irske præst, eller en af de halvt dusin andre bøger, som Knud H. Thomsen har skrevet i sin tid.