Lydbøger » København, udateret

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

København, udateret Lydbog

4.1/5

Forfatter: Villads Andersen

lydbog og e-bog

Introduktion

København, udateret er en imponerende debut fra Villads Andersen, der håndterer sorg og miljøaktivisme på en helt speciel måde. Det er historien om en ung mand, der vil kæmpe for klimaet, men som kommer til at koste ham livet. Tilbage sidder et forældrepar, der ikke ved, hvad de skal stille op med hinanden midt i den uhåndgribelige sorg i København, udateret.

København, udateret er ikke kun en historie om ungdommens oprør for en bedre fremtid, det er også en historie om den nutid, som mange har tendens til at glemme, når de styrter afsted mod fremtiden. For hvordan skal de, der bliver ladt tilbage i nutiden, håndtere dem, som kun har øje for fremtiden uden at tænke på dem selv?

Informationer:

Oplæser: Mads Hjulmand
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 3 timer og 57 minutter

København, udateret: Handling

København, udateret lydbog er historien om Andersen, der sidder fast i sin sorg. Det er en sorg så tung, at den har ødelagt hans ægteskab, og hele hans psyke lider under den. Det er en sorg, som kun forældre kan sætte sig ind i, når de mister et barn. Det er ligegyldigt, om det barn er ganske lille eller er voksen, sorgen er ikke til at styre i København, udateret lydbog gratis.

Andersens ekskone prøver at foreslå, at han skal skrive et brev til deres søn, Frederik. Brevet skal forsøge at hjælpe Andersen med at forstå sønnens død og bearbejde sorgen, som ikke vil give slip på ham. Men Andersen kan ikke skrive brevet, for hans hukommelse er fyldt med huller, der ikke findes svar til i København, udateret lydbog. Andersen går til en psykiater, som skal forsøge at hjælpe ham med at genskabe de huller og finde en mening med det, der skete med Frederik. 

Det er en lang proces, der kræver, at Andersen skal se på den anden side af sin uhåndgribelige sorg og se bort fra den vrede, han har opbygget til Bordenberg – en klimabevægelse, som Andersen afskyr for at have stjålet sin søn fra sig i København, udateret lydbog gratis.

Brodenberg er en klimabevægelse, der ledelse af Malte Brodenberg, og er den person, som Andersen mest af alt vil give skylden for Frederiks død. Frederik slog sig til Brodenberg med håb om at rydde op efter sine forældres generationer med resten af landets unge mennesker og et kæmpe tech-selskab med skjulte agendaer i København, udateret lydbog.

Om forfatteren: Villads Andersen

København, udateret er debutromanen fra Villads Andersen. Der er sjældent store forventninger til en debutroman, hvilket kan være godt og skidt. For Villads Andersen har det vist sig at være ganske godt for København, udateret, som har fået ganske flotte anmeldelser. Det er de små forventninger, der gør, at Andersens historie sniger sig ind som en betydelige læseoplevelse med et umanerligt smukt sprog og en historie med overraskende dybde.

København, udateret er en roman, der tager fat på kritiske emner fra vores samtid, og spinder det sammen med et overraskende plot, hvilket ender med at være en virkelig genial debutroman.