Lydbøger » Krigen indeni

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Krigen indeni Lydbog

4.1/5

Forfatter: Matilde Kimer

lydbog og e-bog

Introduktion

Krigen indeni er en barsk og sandfærdig historie om, hvordan krigen kan komme snigende for mange, mens andre kun kan se til, mens den finder vej til sit hjemland. Det er historien om en konflikt, der langsomt trapper op dag for dag, og hvordan ingen har evnerne til at gøre noget ved det. Krigen indeni er fortalt fra vidt forskellige personligheder, der alle har deres indsigt til, hvordan krigen hærger i deres land, og hvordan de forsøger at få dagene til at gå med livet i behold.

Krigen indeni er et barsk indblik i den ukrainske tilstand, som ingen havde set komme, og som mange frygter kommer til at vare alt for længe.

Informationer:

Oplæser: Matilde Kimer
Sprog: Dansk
Kategori: Faglitteratur
Længde: 9 timer og 14 minutter

Krigen indeni: Handling

Krigen indeni lydbog tager læseren med i udviklingen af en ukrainsk revolution og en ukrainsk krig hos en række individer, som alle har måtte sande krigens indflydelse på deres liv. Den blodige konflikt har ikke i sinde at give slip på sit tag i Østukraine, og flere og flere mennesker bliver hele tiden hvirvlet ind i konflikten, hvad end de vil det eller ej. Krigen indeni lydbog fortæller, hvordan de påvirkede mennesker forsøger at hænge sammen, når krigen dagligt kryber ind under huden og tvinger sig til en plads i din skæbne.

En af de fortællende i Krigen indeni lydbog gratis er 42-årige Anna. Sammen med sin mand arbejder de i familiens parfumefirma, når hun ikke er husmor hjemme i Kiev. De kan begge huske tilbage på de dage i 2014, hvor revolutionen havde sin spæde start i gaderne i hovedstaden. Anna var en af de mange, der valgte at slutte sig til revolutionen på Maidan Pladsen, som råbte højt for, at Ukraine skulle have chancen for at blive en del af Europa.

En anden person, som læserne kan stifte bekendtskab med i Krigen indeni lydbog er den kun 19-årige Bogdan, som har valgt en ganske anden vej end Anna. Før var han jurastuderende, men da konflikterne bryder ud, melder han sig som kriger. Det er håbet om at vælte det ukrainske samfund, der konstant påvirkes af Rusland, der driver ham til militsen, og som sender ham til frontlinjen i Østukraine.

Krigen indeni lydbog gratis giver en inkluderende indsigt i den konflikt, som har varet langt længere for det ukrainske folk, end det har for resten af verden. Mens resten af verden har fulgt detaljeret med siden foråret 2022, har langt de fleste ukrainere følt konflikten siden 2014.

Om forfatteren: Matilde Kimer

Krigen indeni er skrevet af journalistuddannede Matilde Kimer. Det er hendes første bog, men hun har brugt en stor del af sin karriere på at læse og studere i både Rusland og Danmark. Hendes uddannelse i russisk begyndte i 2002, og siden har hun fortsat viderebygget på sin viden om et land, med overraskende magt i resten af verden.

Krigen indeni er en udførlig og måske overraskende bog for mange, der først har fået øjnene op for konflikten i Ukraine, da Rusland gjorde sit indtog i starten af 2022. Men som Matilde Kimer kan berette i sin første bog, har konflikten varet langt længere end det.