Lydbøger » Krigens sidste dage

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Krigens sidste dage Lydbog

4.1/5

Forfatter: Erik Ingemann Sørensen & Frode Kristoffersen

lydbog og e-bog

Introduktion

Tilbage i 1970’erne drog en korrespondent afsted for at udføre en række interviews med prominente navne fra Anden Verdenskrig. Målet var at få udgivet bogen for at afsløre en række informationer om helt særlige personer. Men det blev ikke til noget, før nu, hvor Krigens sidste dage endelig er blevet sat sammen.

Krigens sidste dage er en gennemresearchet bog, der dækker over utallige store navne fra krigstiden, som alle var tæt på Hitler i en eller anden forlængelse. Krigens sidste dage dækker over en række begivenheder og de involverede personer, som hidtil ikke er blevet fortalt om. Krigens sidste dage er nærmest obligatorisk læsning for alle interesserede i Anden Verdenskrig.

Informationer:

Oplæser: Jesper Bøllehuus
Sprog: Dansk
Kategori: Faglitteratur
Længde: 6 timer og 18 minutter

Krigens sidste dage: Handling

Krigens sidste dage lydbog startede med en enkelt mand. Frode Kristoffersen besluttede i 1973 at rejse til Vesttyskland, hvor han havde i sinde at mødes med flere personer, der, i de sidste kritiske dage af krigen, havde været betydeligt tæt på Hitler. Frode Kristoffersen arbejdede som korrespondent for Danmarks Radio, og det lå ham derfor ikke fjernt at skulle udføre interviews på denne måde, men ideen til Krigens sidste dage lydbog gratis, var helt hans egen.

På forunderlig vis fik Frode Kristoffersen adgang og invitation til blandt andet at snakke med storadmiralen Karl Dönitz, der stod til at blive Hitlers efterfølger og det sidste statsoverhoved over Det Tredje Rige. Dönitz kan fortælle skræmmende sandheder om sit virke tæt på Hitler, og det samme kan Erich Kempka. Kempka var chauffør for Hitler, og det var ham, der i sin tid skaffede den benzin, der blev brændstof for Hitlers ligbål sammen med Eva Braun.

Krigens sidste dage lydbog blev dog ikke til en realitet i Frode Kristoffersens egen tid. Men de mange interview blev ikke lavet forgæves. Kristoffersen efterlod utallige noter og udskrifter af sit arbejde, som gjorde det muligt for Erik Ingemann endelige at få udgivet Krigens sidste dage lydbog gratis.

Nu kan læseren endelig få viden om Wolfgang Klemusch, en pilot der drog på en ukendt mission til et indesluttet Berlin.

Frode Kristoffersens drøm om at skrive en bog om disse mennesker blev til virkelighed takket være hans eget hårde arbejde, og med lidt hjælp fra Erik Ingemann for at Krigens sidste dage lydbog endelig så dagens lys.

Om forfatteren: Erik Ingemann Sørensen & Frode Kristoffersen

Frode Kristoffersen arbejdede som korrespondent for Danmarks Radio i en lang årrække, og i sin tid som udsendt oplevede han mangt og meget. Dette har han blandt andet skrevet om i Frodes forunderlige færd og Journalist i byen. Forfatterskabet lå altså ikke langt fra Kristoffersens fingre, han nåede bare aldrig i mål med Krigens sidste dage.

Erik Ingemann har selv skrevet et par andre bøger om andre krige i verden. Blandt andet 1864 – En guide i krigens fodspor. Med Krigens sidste dage havde han en udfordring med at gøre orden i Kristoffersens mange noter, men takket være hårdt arbejde kan alle læsere nu nyde godt at deres arbejde og lære mere om Hitlers inderste kreds.