Lydbøger » Kriger uden maske

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Kriger uden maske Lydbog

4.1/5

Forfatter: Hanne-Vibeke Holst

lydbog og e-bog

Introduktion

En historie skrevet af Hanne-Vibeke Holst er garanteret at være en medrivende en af slagsen. Dette er naturligvis også gældende for Kriger uden maske. Dette er en historie, der tager tilbage til 1930’erne.

Den giver et indblik til et liv i København, som for mange er planlagt ned til de mindste detaljer. Dette er også livet for Sonja, hvis hun overlader tingene til sin mor. Men som lyttere kan høre i Kriger uden maske lydbog, er det langt fra, hvad Sonja ønsker.

Kriger uden maske er en historie om at finde sig selv. Det er historien om en dansk modernist, som skulle vise sig at blive en af de mest betydningsfulde i dansk kunstnerhistorie.

Informationer:

Oplæser: Iben Hjejle
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 15 timer og 12 minutter

Kriger uden maske: Handling

Du kan i Kriger uden maske lydbog gratis høre historien om den virkelige Sonja Ferlov Mancoba. I denne fortælling bliver lytteren taget med tilbage til 1930’ernes omvæltende verden. Her skulle visse ting gerne forløbe sig på en ganske bestemt måde. Dette var livet for den unge Sonja, som voksede op i overklassen og derfor kunne se frem til et liv planlagt af sin mor. Men Sonja var ikke som alle andre, og hun havde bestemt ikke tænkt sig at følge de traditionelle konventioner.

Med beslutningen om at søge om optagelse på den københavnske kunstskole, har Sonja truffet den første skridt modsat sin mors retninger for hende. Det bliver også det første skridt for Sonja på en vej, der er belagt med kreativitet og konstant fornyelse spækket med eksperimenter.

Historien i Kriger uden maske lydbog fortæller videre, hvordan Sonja møder den karismatiske Richard Mortensen. Som næsten forventet forelsker Sonja sig i den rebelske unge mand.

Livet som kunster er dog ikke altid så rosenrødt, som Sonja havde drømt om. De virkelige begivenheder fra den unge kunstners liv, bliver da også lagt frem i lyset. Lytteren kan blandt andet høre i Kriger uden maske lydbog, hvordan Sonja måtte træffe nogle svære valg i sit liv og sin karriere. Det at være kvindelig kunstner er endnu mere besværligt end blot at være kunstner. For Sonja betyder det, at hun må træffe en række svære valg for sin karrieres skyld. Skal hun nøjes? Eller skal hun tage det store spring og rejsen til Paris for at finde sin kunstneriske stemme?

Kriger uden maske er ikke blot en fortælling om en kvinde. Det er også en fortælling om, hvilke ofre en enkelt kvinde uvidende må gøre. Men det er ofre, som ender med at hjælpe andre kvinder frem på den kunstneriske scene i efterfølgende år.

Om forfatteren: Hanne-Vibeke Holst

Hanne-Vibeke Holst har efterhånden skrevet en lang række af gribende romaner. Men hvor langt de fleste er om fiktive personer, er Kriger uden maske en af de få, som er baseret på virkelige personer.

Sonja Ferlov Mancoba døde i 1984, men efterlod sig et væld af breve, dagbøger og mange andre ting. Disse har bidraget til at kunne fortælle hendes historie. Det er disse dokumenter, som Holst har formet til denne bog. Du kan høre Kriger uden maske lydbog gratis på flere forskellige lydbogsplatforme.

Kriger uden maske er en fortælling om en viljestærk ung kvinde, der drømmer om at skabe kunst, men aldrig vil gå på kompromis med sin kærlighed.