Lydbøger » Kristin Lavransdatter

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Kristin Lavransdatter Lydbog

4.1/5

Forfatter: Sigrid Undset

lydbog og e-bog

Introduktion

Tilbage i 1920’erne udkom trilogien om Kristin Lavransdatter for første gang, og nu er historien blevet genudgivet. Nu kan nye læsere blive imponeret af den smukke fortælling om Kristin Lavransdatter og hendes passionerede liv tilbage i middelalderens Norge. 

Kristin Lavransdatter er historien om det forudbestemte liv, som Kristins forældre har planlagt for hende, lige siden hun blev født. Det er en historie om et liv, der bærer præg af store følelser, der går mod den religiøse tro, som herskede stærkt i landet.

Kristin Lavransdatter er en imponerende fortælling og et indblik ind i en tid, som kaster lys på et liv for mere end 100 år siden.

Informationer:

Oplæser: Nanna Salomon
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 10 timer og 33 minutter

Kristin Lavransdatter: Handling

I Kristin Lavransdatter lydbog følger vi historien om Kristin. Historien begynder med Kristins fødsel i Norge i middelalderen, og læseren følger med i Kristins liv frem til hendes død. Det er en historie om en kvinde og et liv, der bliver berørt af en kæmpe stor kærlighed, men også stor fortvivlelse og ikke mindst en stærk religiøs tro. For Kristin vokser op til at blive en særdeles stolt kvinde i Kristin Lavransdatter lydbog gratis. 

I Kristin Lavransdatter lydbog har Kristins forældre allerede bestemt hele hendes liv fra fødsel af. Kristin er blevet lovet bort til den flotte ridder, Simon Andressøn, som er det bedste parti, forældrene kunne sikre til deres datter. De erkender dog, at Kristin endnu er for ung til ægteskab og for at gøre hende klar, sender de hende i kloster i et år i Kristin Lavransdatter lydbog gratis.

I løbet af sin tid i klosteret i Oslo vokser Kristin op med sit gavmilde sind, og en dag møder hun den pæne Erland Nikulaussøn. Han er også ridder og meget ædel, og de to bliver dybt forelsket til trods for omstændighederne. Kristin ved i sit hjerte, at hun skal tilbringe sit liv med Erland og ikke Simon, som hendes forældre havde bestemt i Kristin Lavransdatter lydbog.

Kristins ærlige hjerte knuses lidt, da hun træffer sit eget valg og vælger at gifte sig med Erland og bryde sit løfte til Simon. Sammen med Erland får Kristin et langt og lykkeligt liv, hvor de sammen får otte sønner. Men Kristin er konstant plaget af skyld over for sin tro og sine brudte løfter til sine forældre.

Om forfatteren: Sigrid Undset

Sigrid Undset blev født i Kalundborg i Danmark, men da hun var barn, flyttede hendes forældre til Norge, hvor Undset tilbragte det meste af sit liv. Undtagelsen var krigsårerne, hvor hun flygtede fra nazisternes styre. Hun vendte dog tilbage til Norge i 1945.

I 1928 vandt Sigrid Undset Nobelprisen for litteratur, hvor en stor del af æren lå i de historiske romaner om Kristin Lavransdatter. Trilogien om Kristin Lavransdatter består af de tre titler Kransen, Husfrue og Korset og udkom oprindeligt i 1920 frem til 1922. Trilogien er siden da blevet oversat til mere end 80 forskellige sprog, og den er en af verdens mest læste romaner af sin tid.