Lydbøger » Kronprinsessen

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Kronprinsessen Lydbog

4.1/5

Forfatter: Hanne-Vibeke Holst

lydbog og e-bog

Introduktion

Med Kronprinsessen har Hanne-Vibeke Holst skrevet en roman om kvinder i Danmark, der ikke er bange for at kæmpe at holde fast i den magtfulde position, som de får kæmpet sig til. Kronprinsessen er historien om Charlotte Damgaard, der er fast besluttet på at være den støttende hustru til sin mand, der netop skal til at starte et nyt og betydningsfuldt arbejde. Men det ændrer sig, da hun bliver tilbudt en endnu mere betydningsfuld stilling i ministeriet.

Kronprinsessen tager fat på de stereotypiske kønsroller og smider dem op i luften i denne samtidsroman, som sætter spørgsmålstegn ved den moderne kvinde, der ikke er bange for at arbejde hårdt for både karriere og familie.

Informationer:

Oplæser: Berrit Kvorning
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 15 timer og 43 minutter

Kronprinsessen: Handling

Kronprinsessen lydbog begynder med en skillevej for Charlotte Damgaard. Hun har for nylig pakket det meste af sit liv ned i flyttekasser, parat til at tage med manden Thomas, der skal starte nyt arbejde i Uganda. Charlotte har store intentioner om at støtte hans voksende karriere, efter hun har sat sit mærke på arbejdsmarkedet som direktør i flere år. Deres ægteskab er stærkt sammen med deres to børn, og hun er opsat på, at hans karriere skal forrest i køen nu i Kronprinsessen lydbog gratis.

Indtil hun får et opkald af en Per Vittrup. Vittrup er statsminister, og han har et tilbud til Charlotte, som hun på ingen måde kan affeje. Hun bliver tilbudt stillingen som den nye miljøminister for regeringen. Efter megen overvejelse takker Charlotte ’ja’ til stillingen i Kronprinsessen lydbog.

Det bliver starten på et nyt liv for hele familien, og der er mange omvæltninger at skulle forevige sig med. Kronprinsessen lydbog gratis følger Charlottes karrierevalg i løbet af ni måneder, hvor hun bevæger sig rundt på Christiansborg, er i medierne dagligt, håndterer opgaver i offentligheden og skal være hustru for Thomas derhjemme. Og mens Charlotte har travlt med sit betydelige arbejde, skal Thomas forsøge at finde sig til rette i hjemmet, hvor han pludselig står med mange af Charlottes tidligere opgaver. Det er opgaver, som han finder det svært at komme igennem, når han stadig betragter sig selv som manden i huset, selvom han i andres øjne er kvinden i huset i Kronprinsessen lydbog. Dette er den første i en trilogi om magt og kønsroller, du ikke vil gå glip af.

Om forfatteren: Hanne-Vibeke Holst

Kronprinsessen er den første i Magttrilogien af Hanne-Vibeke Holst. De to andre bøger i serien, Kongemordet og Dronningeofret, afslutter historien om Charlotte og Thomas, og de roller de cementerer i samfundet med hver deres handlinger.

Trilogien dækker over mange samfundskritiske aspekter, men mest af alt er det en historie om kvinder, der ikke er bange for at kæmpe med enhver form for dæmon, der melder sit grimme ansigt i medierne. Handlingerne ændrer sig måske med årene, men problemstillingerne og spørgsmålet om kønsroller kan blive ved med at blive diskuteret til uendelighed, hvorfor Kronprinsessens historie forbliver relevant, så længe medierne finder det interessant.