Lydbøger » Kropskultur

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Kropskultur Lydbog

4.1/5

Forfatter: Ove Korsgaard

lydbog og e-bog

Introduktion

De fleste tænker ikke over, at religion har haft en betydelige større indflydelse på idrættens verden end først antaget. Det er præcis, hvad Kropskultur fokuserer på, når den ser tilbage i tiden og forsøger at se nærmere på nutidens idrætskultur.

Kropskultur ser nærmere på tre historiske perioder, hvor idræt og religion har haft overraskende stor betydning og samspillet mellem disse har været større, end hvad mange har været klar over. Kropskultur er en kritisk anskuelse af en side af menneskets måde at udtrykke sig på, som hele tiden bliver afspejlet verden rundt. Det er en spændende undersøgelse af forskellige sider af menneskets forhold til to tilsyneladende vidt forskellige måder for mennesket at udtrykke sig.

Informationer:

Oplæser: Thomas Leth Rasmussen
Sprog: Dansk
Kategori: Faglitteratur
Længde: 12 timer og 46 minutter

Kropskultur: Handling

Kropskultur lydbog stiller spørgsmålstegn ved den forestilling, de fleste mennesker har, når det gælder religion og idræt. Det er normalt ikke to faggrupper, der bliver kombineret med lethed, men ved nærmere undersøgelse kan det vise sig, at de faktisk har mere tilfælles end først antaget. De skal ikke nødvendigvis placeres i hvert sit lokale, i hver sin ende af huset, i hvert sit liv. I stedet kan du i Kropskultur lydbog gratis læse om, hvordan religion og idræt både fungerer og arbejder sammen i visse tilfælde.

Forfatteren Ove Korsgaard har valgt at se nærmere på tre meget konkrete perioder i historien, hvor samspillet mellem religion og idræt er tydeligt. Det afspejles i samfundet fra tiden, der dækker over antikken, den tidlige moderne tid og ikke mindst vores egen moderne tid. Som læseren vil opdage i Kropskultur lydbog, er der meget tætte og knyttede forbindelser mellem Kristendommen og historien for, hvordan vi vælger at udtrykke vores kropskultur.

Den kropskultur som får lov til at trives, er også den, der er med til at dominere, hvilke idrætsgrene der bliver forbi-passeret, og hvilke idrætsgrene der bliver ophøjet til langt mere, end de er. Kropskultur lydbog gratis kigger nærmere på hvilke kropslige aktiviteter er blevet forbudte, og hvilke der er blevet fremmet i løbet af menneskets historie.

Korsgaard har en helt bestemt holdning og tankegang om den gængse kropskultur, som han giver udtryk for i Kropskultur lydbog. Det kan ikke nægtes, at enhver kropskultur er med til at udtrykke idealer og værdier for den givne kultur.

Om forfatteren: Ove Korsgaard

Ove Korsgaard har med Kropskultur skrevet en kritisk anskuelse af vores moderne samfund, og hvordan det er blevet påvirket siden antikkens tid. Den kropslige anskuelse af vores kroppe har ændret sig uendeligt mange gange i løbet af historien, og det kommer den unægtelig også til at gøre igen. Med Kropskultur forsøger han at gribe hele problematikken an fra antikken og frem til i dag.

Det er interessante antagelser, som Korsgaard gør sig i bogen, og generelt har han altid et interessant syn på menneskenes verden. Du kan blandt andet læse Solskin for det sorte muld eller Grundtvig rundt, for at blive klogere på Korsgaards syn på verden.