Lydbøger » Kunsten at være alene

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Kunsten at være alene Lydbog

4.1/5

Forfatter: Peter Elsass

lydbog og e-bog

Introduktion

Kunsten at være alene tager fat på det emne, som ethvert menneske kommer til at stifte bekendtskab med i sit liv på et eller andet tidspunkt. Vi har alle sammen prøvet at være alene i kort eller længere tid. Nogle foretrækker at være alene, mens andre slet ikke kan fordrage det.

Kunsten at være alene kan i en vis forstand tilskrives at være en kunstart. For det kan være grænseoverskridende kun at være i selskab med sig selv og sine egne tanker. Men det kan også være befriende. At være alene kan på mange områder betragtes, som en god måde at lade kroppen og mentaliteten op igen. Dette er blot nogle af aspekterne, som Kunsten at være alene ser nærmere på.

Informationer:

Oplæser: Janek Lesniak
Sprog: Dansk
Kategori: Personlig udvikling
Længde: 6 timer og 15 minutter

Kunsten at være alene: Handling

Kunsten at være alene lydbog undersøger den trang, som mennesket sommetider kan have til at vil være alene. Men der er også forskel på, hvordan og hvornår man ønsker at være alene. Det er en ting at tage i et sommerhus, med det formål at tage lidt væk fra alt og alle. Her er ønsket om at være alene forrest i køen, og mennesket er klar over, at når for eksempel weekenden er ovre, kan man vende tilbage til mennesker omkring sig igen. Det samme er gældende, uanset om man vælger at tage af sted på et meditationskursus eller en anden form for retræte. Ensomheden bliver afgrænset, som det beskrives i Kunsten at være alene lydbog gratis.

Det er til gengæld en anden sag at være alene, når det ikke er selvvalgt, og der ikke er nogen tydelig udsigt til, hvornår ensomheden kan afsluttes. Kunsten at være alene lydbog ser nærmere på de facetter, der er i at være alene. Hvorfor nogle mennesker foretrækker at være alene? Hvorfor nogle mennesker slet ikke kan holde det ud?

Samtidig er Kunsten at være alene lydbog gratis også en historisk tilgang til ensomhedens kulturelle udvikling, den psykologiske effekt heraf og en række forskellige praktiske aspekter af at være alene. Der bliver også set på ensomheden med en teologisk og antropologisk vinkel, og der drages mange referencer til kulturelle historier og medier, som læseren vil kunne spejle sig i. Kunsten at være alene lydbog er måske en bog om at være alene, men det er også en bog, hvor den enkelte læser måske kan lære lidt mere om sig selv, og finde en ro i at være alene fremover.

Om forfatteren: Peter Elsass

Peter Elsass har tidligere skrevet bøger, der kigger nærmere på følelser, som mange andre betragter lidt tabubelagte at snakke om. Foruden Kunsten at være alene har han også skrevet bogen Kunsten at være bange. Her tager han et nærmere kig på frygten og de helte, der tør stå imod frygten.

Kunsten at være alene kan siges at behandle emnet på samme måde. Eftersom ensomhed kan være frygtet af mange, mens det eftertragtes hos andre.

Peter Elsass bidrager selv med personlig erfaring om at være alene. Det gælder både observationer han har, fra at tilbringe tid alene i Nordindien i en hule, men også ensomhed efter en alvorlig sygdom, der nær havde kostet ham livet.