Lydbøger » Kvinden med den blå stjerne

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Kvinden med den blå stjerne Lydbog

4.1/5

Forfatter: Pam Jenoff

lydbog og e-bog

Introduktion

Forfatteren til Hittebarnets historie er tilbage med endnu en fængslende roman, der er baseret på virkelige og grufulde begivenheder fra Anden Verdenskrig. Kvinde med den blå stjerne er historien om en jødisk familie, der bliver drevet på flugt og må se sig selv blandt rotter og andre skadedyr, da nazisterne begynder at få magten. 

Kvinden med den blå stjerne er en historie om to kvinder, der mødes under forfærdelige vilkår, men som på forunderlig vis danner en forbindelse, som skal vise sig at være livsnødvendig for dem begge.

Med udgangspunkt i virkelige handlinger tager Kvinden med den blå stjerne dig med tilbage til en tid, som langt de fleste mennesker stadig helst vil glemme.

Informationer:

Oplæser: Camilla Qvistgaard Dyssel
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 9 timer og 33 minutter

Kvinden med den blå stjerne: Handling

Kvinden med den blå stjerne lydbog tager læseren med tilbage til Kraków under Anden Verdenskrig. Årstallet skriver 1942, og Polen bliver mere og mere underlagt nazisternes regime. Det er værst for de mange jøder, der har deres hjem i Polen, som må se til, mens verden er i forandring. I den jødiske ghetto i Kraków bor den unge Sadie Gault med sine forældre. Hun er kun atten år gammel, da de jødiske indbyggere i byen begynder at forsvinde stille og roligt med nazisternes fremgang i Kvinden med den blå stjerne lydbog gratis.

Sadie og hendes forældre indser hurtigt, at de ikke kan blive i Kraków, men de har ikke mange andre muligheder som jøder. Der er ingen hjælp at hente. Alle er bange for nazisterne, hvis de ikke er enige med dem. Den eneste løsning de kan finde på, i første omgang er at søge ned i byens kloakker. Her må de leve blandt rotter og skidt, præcis ligesom nazisterne behandler dem i Kvinden med den blå stjerne lydbog. Det er ikke et liv for alle, men det er i det mindste et liv, fastholder Sadie. Indtil den dag hun kommer til at kigge op, og gennem en rist ser hun en kvinde. Kvinden ser ud til at være samme alder som Sadie, og hun er ved at købe en smuk buket blomster i Kvinden med den blå stjerne lydbog gratis.

Ella vandrer hvileløst rundt på markederne i byen. Hun har tiden og pengene til at tage det helt roligt, hun har aldrig haft noget at frygte med sin velhavende familie. Dog begynder hun at finde det en smule anstrengt til sin stedmor, som er begyndt at blive noget mere familiær med tyskerne og nazisterne. Ella har ikke meget andet at give sig til end at trave rundt blandt de mange markeder i Kvinden med den blå stjerne lydbog. 

Om forfatteren: Pam Jenoff

Pam Jenoff har med Kvinden med den blå stjerne skrevet endnu en gribende fortælling om to unge kvinder, der mødes under forfærdelige forhold.

Pam Jenoff bruger sin egen uddannelse og erfaring som historiker med speciale i Holocaust til at finde på ideer til sine romaner. Før hun blev forfatter, har hun arbejdet hos udenrigsministeriet i USA, men siden 1998 har hun primært arbejdet som jurist og forfatter.

Kvinden med den blå stjerne er rørende fortælling om, hvor meget og hvor lidt der skal til, før skæbnen kan blive skubbet i en anden retning. Hendes bøger er vældig populære og er blevet oversat til flere sprog og udgivelser rundt i verden.