Lydbøger » Kvinden ved 1000 grader

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Kvinden ved 1000 grader Lydbog

4.1/5

Forfatter: Hallgrímur Helgason

lydbog og e-bog

Introduktion

Kvinden ved 1000 grader er en livsbekræftende historie til trods for, at den beskæftiger sig rigeligt med døden. Men når en kvinde har besluttet sig for at dø, er der ikke meget at gøre ved det. Og det er tilfældet med Herbjørg Maria Bjørnsson i Kvinden ved 1000 grader. 

Kvinden ved 1000 grader er lige dele et tilbageblik på et langt liv, som det er en bog og fortælling om at finde fred og ro til at sige, at nu er det ved at være nok. Nu er jeg klar til det næste punkt i mit liv, som måske skal være efterlivet. Det er en erkendelse, som bliver personificeret med Herbjørgs historie i Kvinden ved 1000 grader.

Informationer:

Oplæser: Githa Lehrmann
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 16 timer og 43 minutter

Kvinden ved 1000 grader: Handling

Kvinden ved 1000 grader lydbog er historien om den ældre kvinde, Herbjørg Maria Bjørnsson. Hos langt de fleste bliver hun bare kaldt Herra, og det er ikke så lidt, når man har levet så længe, som Herra har, og været så mange steder og kendt så mange mennesker, som hun har. Gennem sit liv har hun boet i stort set alle verdenshjørner med start i Island, videre til Danmark og Tyskland. Senere blev det til en periode i Argentina og Brasilien, inden hun også boede noget tid i New York i Kvinden ved 1000 grader lydbog gratis.

De mange verdensadresser betyder også, at Herra har oplevet ufatteligt mange store begivenheder på tværs af mange kulturer. Desuden har hun mødt flere store personligheder, end hun magter at holde styr på længere i Kvinden ved 1000 grader lydbog gratis.

Men som alderen presser på, er sygdommene også begyndt at finde deres vej til Herra. Og med sygdommen kommer der også en overraskende ensomhed, hvilket har resulteret i, at Herra mere eller mindre bor helt alene med sin bærbare computer og en gammel håndgranat. Hvilket hun nu betragter som ganske hyggeligt, alting taget i betragtning i Kvinden ved 1000 grader lydbog.

Men Herra ved også, når nok er nok, og den tid er ved at hale ind på hende. Hun har derfor besluttet, at hvis hun skal dø, så skal det være inden jul. I Kvinden ved 1000 grader lydbog har hun derfor selv bestilt en tid til sin egen kremering. Indtil ovnen når de 1000 grader, ser hun tilbage på et langt liv, mens hun forbereder sig på at sige farvel til det.

Om forfatteren: Hallgrímur Helgason

Hallgrimur Helgason er en islandsk forfatter, som også har gjort sig i verden af kunst, oversættelse og tegneserier. I løbet af sin skrivekarriere har han været nomineret til en række forskellige priser for sine værker, hvoraf han indtil videre har måtte nøjes med en pris for at være Islands forfatter i 2001.

Foruden Kvinden ved 1000 grader har han også skrevet bogen 101 Reykjavik, som nok er hans mest kendte værk til dato. Derudover har han skrevet bogen Lejemorderens guide til et smukt hjem.

Til fælles for alle hans bøger er den enorme læseoplevelse de alle er, og hvordan der bliver blandet humor i sin helt egen klasse med ellers svære og seriøse emner.