Lydbøger » Kvinderne fra Thy

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Kvinderne fra Thy Lydbog

4.4/5

Forfatter: Maria Helleberg

lydbog og e-bog

Introduktion

Romanen Kvinderne fra Thy er skrevet af den velkendte danske forfatter ved navnet Maria Helleberg. Forfatterens værker omhandler adskillige historiske begivenheder, og dette værk er ikke anderledes. Der er dog en ting der adskiller dette værk fra andre, og det er at det omhandler hendes egen familie.

I romanen introduceres man til to kvinder, nemlig forfatterens oldemor samt mormor. Oldemoren står alene med en stor børneflok, da hendes mand har forladt hende. Den oprørske mormor er heller ikke glad for sit job som stuepige, og dette kan alle klart se, og dette lægger en specifik samt betydningsfuld mand mærke til.

Informationer:

Oplæser: Stine Stengade
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 10 timer og 41 minutter

Kvinderne fra Thy: Handling

Maria Hellebergs roman Kvinderne fra Thy er en historisk akkurat fortælling. Kvinderne fra Thy indgår i en serie af romaner om en gruppe af kvinder gennem adskillige generationer.

Man erfarer i Kvinderne fra Thy lydbog, at værket er baseret ud fra forfatterens egen familie. Forfatterens familie har været gennem en del vilde hændelser, og gennem slægtsforskning har hun skrevet dette tankevækkende værk, om både kvinder i sorg, i glæde samt i oprørske situationer. Man kan lytte til Kvinderne fra Thy lydbog gratis, hvis man vil høre mere om disse kvinders usædvanlige liv i det 19. og 20. århundrede.

I Kvinderne fra Thy lydbog hører man om to kvinder der er i samme slægt. Den ene er nemlig forfatterens oldemor ved navnet Mariane, og oldemorens datter Marie Dusine, som også er forfatterens mormor. Hele familiens skæbne stod på spil, da oldemoren skulle træffe et valg om hvem hun ville have som partner, og selvfølgelig vidste oldemoren ikke hvad resultatet ville ende med.

Man hører i Kvinderne fra Thy lydbog, at oldemoren Mariane kunne have været endt på en herregård, hvor hun ville have været en frue. Men sådan gik det ikke. Hun blev gift med en herre, og hun endte med at bo i Vester Vandet. Livet i Vester Vandet var heller ikke som forventet da hun endte med at bo isoleret, mens hun opfostrede en større børneflok alene.

Hendes mand havde nemlig besluttet sig for at forlade familien til fordel for USA, hvor han ville prøve lykken. At vokse op uden et mandligt forbillede havde gjort mormoren Marie Dusine oprørsk. Hun nægtede at være stuepige, blot for at forsørge sine søskende og mor. Hun havde desuden nogle stærke holdninger, som gjorde at hun dannede par med en mand.

Om forfatteren: Maria Helleberg

Maria Helleberg er født i Danmark år 1956 på Frederiksberg i København. Maria Helleberg er en dansk forfatter samt en historieelsker, som ikke kun er kendt på den danske litterære scene. Hendes værker er nemlig blevet populære i adskillige nordiske lande, og hun har modtaget ros for disse værker.

Forfatterskabet af Maria Helleberg er ofte kendetegnet ved at hun skriver romaner der tilhører genren historie. Forfatteren har skrevet adskillige historiske romaner, om historiske perioder fra starten af det 20. århundrede og frem mod slutningen af 1900-tallet.

Blandt andet har hun skrevet Kvinderne fra Thy, der indgår i en serie om en række hændelser på Thy. Lyt til Kvinderne fra Thy lydbog gratis.