Lydbøger » Levende død

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Levende død Lydbog

4.1/5

Forfatter: Mikael Ressem

lydbog og e-bog

Introduktion

Bogen Levende død er skrevet af den svenske forfatter samt ambulancechef Mikael Ressem. Levende død hører til i serien om ambulanceredderen Erik Sandström. At forfatteren selv har været ambulanceredder kan ses tydeligt gennem værket, da han benytter sin erfaring fra det virkelige liv i bøgerne.

I Levende død lydbog hører man om Erik Sandström, og han er til dagligt en ambulanceredder. Han får en skøn sommeraften en opgave i midtbyen. På den beskidte og kolde jord sidder en yngre kvinde, omfavnet af et tæppe for at holde på varmen. Hun har i sin armhule et sår, og om dette er fra et knivstik eller et stofmisbrug vides ikke.

Da hun ankommer på hospitalet, så opdager de et abnormalt højt indhold af smertelindrende i hendes krop. Lægerne kan intet gøre, og de beslutter sig for at sende hende hjem. Der går ikke længe før hun når hjem, og her dør hun.

Informationer:

Oplæser: Nicolaj Kopernikus
Sprog: Dansk
Kategori: Krimier
Længde: 9 timer og 7 minutter

Levende død: Handling

Bogen Levende død er skrevet af den svenske forfatter samt ambulanceredder Mikael Ressem. Mikael Ressem har i en årrække siden han var i 20’erne arbejdet som ambulanceredder, og han er blevet chef for en ambulancevirksomhed. Han har derfor en del erfaring inden for faget. Dette er klart blevet formuleret videre i hans bogserie om Erik Sandström, der til dagligt er en ambulanceredder. Levende død hører under denne serie.

I Levende død lydbog følger man Erik Sandström på arbejdet som ambulanceredder. En dejlig aften midt om sommeren bliver han tilkaldt til en akut opgave midt i byen.

Det kan i Levende død lydbog erfares, at en yngre kvinde er placeret på den beskidte jord, og rundt om sig havde hun et tæppe for at holde varmen. Kvinden var i en choktilstand og kunne ikke huske hvad der var sket, og i hendes armhule på venstre side havde hun et stiksår. Om hun havde været offer for et knivstikkeri eller om hun var stofmisbruger kunne ikke vides, men Erik Sandström var på vej mod hende i byen.

I Levende død lydbog hører man, at kvinden ankommer på et hospital. Der er dog noget besynderligt ved hende. De foretager nogle undersøgelser, og de finder et abnormalt højt niveau af paracetamol i hendes blodsystem. Paracetamol er ingrediensen som en del smertelindrende håndkøbsmedicin indeholder. At niveauet er så højt, er dog ikke normalt.

Hvorfor havde kvinden et højt niveau af smertelindrende i blodet? Og hvorfor havde hun et stiksår?

Man kan med fordel lytte til Levende død lydbog gratis, og høre hvordan personalet på hospitalet håndterer dette problem. Lægerne ved ikke rigtigt hvad de skal gøre for at redde hende, da det ikke er muligt. Da de beslutter at de intet kan gøre, så sender de hende hjemad. Kort tid efter hendes hjemsendelse dør hun.

Om forfatteren: Mikael Ressem

Mikael Ressem er født i året 1979 i Gävle i Sverige. Mikael Ressem er en svensk forfatter, og han specialiserer sig i at skrive værker inden for krimigenren. Den svenske forfatter er mest af alt kendt for at være skaberen bag den fangende samt interessante serie om en ambulanceredder ved navnet Erik Sandström. I denne serie om ambulanceredderen Erik Sandström indgår blandt andet bogen Levende død. Man kan med fordel lytte til Levende død lydbog gratis.

Forfatterens interesse for at skrive om en ambulanceredder, kan meget vel stamme fra hans eget liv. Mikael Ressem har i en årrække arbejdet som ambulanceredder, faktisk begyndte han da han var i sine 20’ere. Her har han arbejdet og udformet sin karriere. Han har desuden opnået titlen som chef for en ambulancevirksomhed i Sverige.