Lydbøger » Livvagt

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Livvagt Lydbog

4.1/5

Forfatter: Søren Baastrup, Frank Martinsen & Martin Martinsen

lydbog og e-bog

Introduktion

At være livvagt for landets nok vigtigste personlighed kan have sin pris. Det er et job, som Livvagt nu skildrer for første gang. Her bliver der fortalt historien om Frank Martinsen, som endte med at blive en usynlig skygge for landets statsminister i flere år.

Livvagt skildrer hvordan jobbet startede ud ganske simpelt, men som tiderne har udviklet sig, har jobbet også udviklet sig til at være langt mere krævende end i første omgang.

Livvagt er et personligt indblik i en hverdag, som flere gange har været tæt på at koste Frank Martinsen sig eget liv i overført betydning.

Informationer:

Oplæser: Morten Rønnelund
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 6 timer og 17 minutter

Livvagt: Handling

Livvagt lydbog er historien om Frank Martinsen, som mange danskere ikke nødvendigvis kender ud fra navn alene. Men hvis de kigger nærmere, vil han figurere i mange offentlige fotografier af landets tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Livvagt lydbog gratis er historien om en ung betjent, der var en del af Politiets Aktionsstyrke, og som senere var med i en række dramatiske politiaktioner i 1990’erne. Der bliver fortalt om den barske og nødvendige træning, som enhver speciel betjent skal gennemgå, og hvordan det kan ændre ens karakter.

Frank Martinsen blev senere en del af det nyoprettede Gamma 21. Det var et hemmeligt team, der udelukkende havde til opgave at beskytte landets statsminister. Det var et team, som blev oprettet i kølvandet af den episode, der skabte forsider på alle landets aviser i 2003. Da Anders Fogh Rasmussen blev angrebet med spande af rød maling på Christiansborg af vrede aktivister. 

I Livvagt lydbog gratis fortæller Frank Martinsen, at han ganske få dage efter blev ringet op med et tilbud, han ikke kunne sige nej til. Han var blevet særligt udvalgt til et yderst vigtigt arbejde som den vigtigste livvagt. Livvagt lydbog fortæller om de næste tre år af Frank Martinsens liv, hvor han altid stod i skyggen af Anders Fogh Rasmussen, og altid var forberedt på det værste for at beskytte landets absolut betydningsfulde leder. Et job som krævede alt af Frank Martinsen.

I Livvagt lydbog åbner Frank Martinsen op om det voksende pres, der blev lagt på den hemmelige gruppe i Gamma 21, da terrortrusler begyndte at finde vej til Danmark. Der bliver fortalt, hvordan Frank Martinsen til sidst måtte sige fra, i frygt for at miste sig selv for at beskytte en andens liv.

Om forfatteren: Søren Baastrup, Frank Martinsen & Martin Martinsen

Forfatteren Søren Baastrup har sammen med Frank Martinsen skrevet Livvagt for at sætte lys på en stilling, som langt de fleste danskere undervurderer. Søren Baastrup har skrevet en lang række opsigtsvækkende biografier, der tager fat på umiddelbart ukendte sider af det danske liv.

Det kan være titler som Exit Hells Angels, der tager fat på det liv at leve som en del af Hells Angels, indtil man ikke længere er en del af det. Eller Mit indre atlas, der fortæller om et liv som undertrykt kvinde, der nægter at følge med strømmen.

En ting er sikker, når Søren Baastrup tager fat på et emne, og det er vigtigheden af det.