Lydbøger » Løgneren

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Løgneren Lydbog

4.2/5

Forfatter: Martin A. Hansen

lydbog og e-bog

Introduktion

Løgneren foregår i 1940’erne, hvor Martin A. Hansen takkede nej da Danmarks Radio havde bestilt en roman de gerne vil læse op. Men selvom han i første omgang sagde nej, så endte han alligevel med at gøre det. Dette blev så til romanen ved navn Løgneren.

Han blev nødt til at tilrettelægge hvert kapitel, da de alle skulle kunne fylde 20 minutter af sendetiden, som aftalt. Han blev nu skubbet ud i helt nye arbejdsmetoder, som han aldrig havde rørt før. Det var en kæmpe udfordring, og det gjorde det ikke nemmere, at han ingen tid havde til at gennemlæse det han skrev. Det var skuespilleren Poul Kern som hver eneste uge læste næste kapitel af Løgneren op i radioen. For at høre mere kan du lytte til Løgneren lydbog.

Informationer:

Oplæser: Jens Albinus
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 6 timer og 12 minutter

Løgneren: Handling

Som sagt så blev forfatteren af Løgneren altså nødt til at arbejde på helt nye måder, som han aldrig havde gjort før, for at nå i mål med bogen. Han bøvlede så meget med det, at manuskriptet først blev givet til oplæseren et par dage før udsendelsen. Han anede aldrig hvordan han skulle formå at forsætte historien ugen efter, da han altid efter endt oplæsning var tom for ideer. Presset var stort, og han begyndte også så småt at fortryde at han ikke havde holdt fast i sit nej. Men i sidste ende blev Løgneren da færdiggjort, og den skulle få stor succes. Hver evig eneste uge sad der flere hundredetusinder af lyttere klar til at høre næste kapitel af Løgneren.

Historien handlede om en lærer ved navn Johannes Vig, som boede på en lille ø ved navn Sandø. Man kom helt tæt på hans liv, hvor man hørte om alt fra forelskelser til ensomhed, og hvordan hans interesser i kvinder skiftede lidt. Efter den sidste radioudsendelse blev bogen sendt til tryk, og da den blev udgivet, gik det vildt for sig. Den endte med at blive Danmarks største salgssucces. Efterfølgende blev bogen endda filmatiseret, hvor nogle kendte skuespillere medvirkede. For at høre mere kan du læse Løgneren lydbog gratis. Bogen er som sagt skrevet af Martin A. Hansen, og den er stadig den dag i den mest solgte bog i Danmark. For at høre hele historien, kan du lytte til Løgneren lydbog, og så kan du komme nærmere på Martin A. Hansens fortælling.

Om forfatteren: Martin A. Hansen

Forfatteren bag Løgneren af Martin A. Hansen, og der er et specielt tema som går igen i mange af hans bøger. Nemlig at han søgte svar på eksistentielle spørgsmål, som f.eks. Hvad meningen er med livets tomme gentagelser. Han havde en dyb tankegang, og ønskede at finde ud af alle detaljerne til de store og dybe spørgsmål.

Han var udover sit forfatterskab uddannet folkeskolelærer, og hans interesse og dygtiggørelse indenfor forfatterverdenen kan sagtens have trukket tråde herfra. Han blev kun 46 år gammel, men nåede alligevel at udgive en del bøger, som han også modtog adskillige litteraturpriser for i sin tid som forfatter. Den sidste modtog han blot 3 år før sin alt for tidlige død.