Lydbøger » Måne over Fyn

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Måne over Fyn Lydbog

4.1/5

Forfatter: Ole Frøstrup

lydbog og e-bog

Introduktion

Den skildrende roman Måne over Fyn er skrevet af Ole Frøstrup. Han var en dansk forfatter samt journalist. I en årrække arbejdede han for diverse bureauer, og først i 1960’erne blev han ansat hos Danmarks Radio. Her var han med til at grundlægge Tv-avisen. I 1982 debuterede forfatteren med sin første bog.

Værket er en selvbiografi samt en historisk roman. Handlingen foregår i 1943 og frem mod året før slutningen af Anden Verdenskrig. I værket introduceres man til to drenge, der hedder Wolle og Erik. Man følger deres forskellige vinkler i det krigsramte land. Man kan med fordel lytte til lydbogen gratis, hvor man hører om alt fra kærlighed, frygt og relationer til modstandsbevægelsen.

Informationer:

Oplæser: Ole Frøstrup
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 15 timer og 40 minutter

Måne over Fyn: Handling

Den danske journalist samt forfatter ved navnet Ole Frøstrup, udgav en biografi over sit eget liv, hvilket på samme tid også fungerede som en historisk optegnelse. Dette værk hedder Måne over Fyn. Forfatteren var selv født og opvokset hvor selvbiografien finder sted, og her nævner han diverse hændelser, som han overværede under Anden Verdenskrig.

Hans erfaringer formår derfor at placere læserne af værket Måne over Fyn midt i Odense by, i de skæbnesvangre år før Anden Verdenskrig fik sin ende. Dette værk formår at tage læseren med på en vild og skildrende fortælling, hvor man kommer helt tæt på hverdagen under krigen.

I Måne over Fyn lydbog får man et billede af Odense, specifikt årene før Anden Verdenskrig fik sin ende. Man kan med fordel lytte til Måne over Fyn lydbog gratis.

I Måne over Fyn lydbog introduceres man til skoledrengen Wolle og lærlingen Erik. Man hører hvordan deres hverdag er præget af krigen, og hvilke rædsler der var til stede på dette tidspunkt. De to drenge oplever en del på en specifik stræde midt i Odense. Man kan med fordel lytte til Måne over Fyn lydbog gratis, hvis man vil høre mere om deres oplevelser.

I Måne over Fyn lydbog overværer drengene alt fra jødeforfølgelser og arrestationer, til gadeslagsmål og sabotager. Desuden er lærlingens far blevet en vagt for tyskerne. Lærlingen og hans mor flytter til en landsby på Jylland ved navnet Soltofte. Her forelsker lærlingen sig i servitricen Kirsten. Men på samme tid er han en del af modstandsbevægelsen.

De to drenge har forskellige vinkler på krigen, hvilket drager kraftige paralleller i denne roman.

Om forfatteren: Ole Frøstrup

Ole Frøstrup var en dansk journalist samt forfatter, og han var født og opvokset i Odense. Efter sin endt uddannelse som journalist, arbejdede han i en årrække hos Villabyernes blad samt bureauet kaldet Ritzau. Dette gjorde han helt frem til midten af 1960’erne, hvorefter han stoppede.

Han påbegyndte i stedet sin nye karriere hos Danmarks Radio. I karrieren hos Danmarks Radio opnåede han en del, og en del af hans engagement kan stadig ses i dag. Han var blandt andet med til at etablere TV-avisen, som vi stadig kender fra fjernsynet i dag. Han beskæftigede sig meget med udenrigspolitiske sager.

Først i 1982 debuterede han som forfatter, da han udgav Yetiernes sang.