Lydbøger » Margrete I

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Margrete I Lydbog

4.5/5

Forfatter: Anne Lise Marstrand-Jørgensen

lydbog og e-bog

Introduktion

Anne Lise Marstrand-Jørgensen har med Margrete I skabt et psykologisk drama med fokus på en af historiens mest betydningsfulde kvinder. Forfatteren til Margrete I har nemlig valgt at skrive en bog om den tidligere dronning.

I en alder af blot 10 år blev Margrete I sendt afsted til at gifte sig med den norske konge. Der gik dog ikke længe, før hun fandt sig i midten af politiske magtkampe. Lyt til Margrete lydbog og hør historien om en kvinde, der udfordrer middelalderens forventninger til kvinder.

Når Margrete I sit mål om at samle Norden under et, eller bukker hun under for de politiske magtkampe?

Informationer:

Oplæser: Lotte Andersen
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 22 timer og 53 minutter

Margrete I: Handling

Lyt til Margrete I lydbog gratis og få del i et psykologisk drama om en af de mest betydningsfulde kvinder, som middelalderen havde at byde på. Margrete I er navnet på den yngste datter af Valdemar Atterdag, og hun blev født i år 1353.

Allerede i en alder af 10 år blev den unge Margrete gift med kongen af Norge. Dette markerer det sted i historien, hvor hun bliver sendt hjemmefra og nu må leve sammen med sin ægtemand, som hun ikke kendte på forhånd. I dette ægteskab var der en forventning til Margrete I, hvilket var, at hun skulle føde en arving til den norske trone. Derudover skulle hendes ægteskab bringe det norske og danske kongehus tættere sammen gennem ægteskabet.

Historien tager dog en uventet drejning, da den norske konge efter sit ægteskab til Margrete I dør uden at efterlade sig en søn til at overtage tronen. Følg med i den dramatiske fortælling i Margrete I lydbog, hvor den unge dronning nu finder sig i midten af en dramatisk fortælling fyldt med intriger og politisk drama.

Følg den unge dronnings kamp for at samle Norden under et samlet rige, hvor Margrete I skal stå i spidsen for dette.

Lyt til Margrete I lydbog gratis og tag del i en fortælling, hvor en ung kvinde pludselig finder sig i centrum for en historie, der trodser de traditionelle rammer for en kvindes liv i middelalderen. Følg med i Margrete I lydbog, når Margrete I bruger sin magt til at sætte sig i gennem og forsøge at skabe et forenet og fredeligt Norden.

Mediernes anmeldelser:

"Respekt! Dyb, dyb respekt og grænseløs beundring". 6 ud af 6 stjerner

Jyllands-Posten

"Et mageløst sprog". 5 ud af 6 stjerner

Berlingske

Om forfatteren: Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstand-Jørgensen er forfatteren bag Margrete I, mens Margrete I lydbog er indlæst af Lotte Andersen. Marstrand-Jørgensen havde stor succes med sit værk ved navn ’Sorgens grundstof’, der blev udgivet i 2017. Nu er hun altså tilbage med denne bog, der fortæller historien om dronning Margrete I.

Derudover har denne forfatter udgivet ’Dronningen af Saba & Kong Salomon’, der kan betegnes som en semihistorisk roman. Dette værk blev udgivet i 2015, og her beskriver hun et portræt af en stærk, historisk kvinde, som efter Marstrand-Jørgens mening fik et eftermæle, som hun ikke fortjente.

Få del i de populære titler, som Anne Lise Marstrand-Jørgensen har skabt til os.