Lydbøger » Mellem rødt og sort

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Mellem rødt og sort Lydbog

4.8/5

Forfatter: Jan Guillou

lydbog og e-bog

Introduktion

Mellem rødt og sort lydbog er tredje bind i serien Det store århundrede af Jan Guillou. I Mellem rødt og sort følger vi igen Lauritzen familien. Den 1. verdenskrig er netop slut og brødrene Lauritz, Oscar og Sverre er i gang med at udvide deres forretninger.

Efter 1. verdenskrig følger dog 2. verdenskrig og vi bliver derfor introduceret til nazismen og Hitlers frembrud i verden. Dette er ikke uden konsekvenser for Lauritz, Oscar og Sverre. Hverken på den familiære front eller på den virksomhedsmæssige front. Du kan høre Mellem rødt og sort lydbog gratis og høre mere om konsekvenserne for familien.

Informationer:

Oplæser: Paul Becker
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 12 timer og 8 minutter

Mellem rødt og sort: Handling

Efter genforeningen af de tre brødre i det andet bind af serien, Dandy, har de tre brødre nu en stor gejst til at opbygge en virksomhed indenfor byggebranchen. Dette har de altid drømt om og det er derfor skæbnen, at de igen er blevet genforenet efter disse mange år.

Den 1. verdenskrig har ramt alle, men familien Lauritzen får genvundet troen på en bedre verden, hvor der også er plads til blomstrende forretninger. De tre brødre har hver deres kundskaber. Sverre og Oscar bor i Berlin og tager vare på familiens tyske forretninger. Her får Oscar redet hele familiens formue ved at foretage heldige spekulationer i ejendomme i Dresden og Berlin under hyperinflationen. Sverre udnytter sine kreative sider som reklametegner. Sverres liv påvirkes dog af nazismens frembrud, hvorfor hans liv i Berlin må brydes op for at sikre hans overlevelse. Hør mere om, hvad der sker i Mellem rødt og sort lydbog gratis.

Lauritz bor med sin familie i Saltsjöbaden, hvor han forsøger at opbygge et idealsamfund. Der er dog langt fra lighed mellem arbejdsgivere og arbejdere. Samtidig er der problemer i Lauritz familie, da hans ene søn, Harald, fascineres af nazismen. Harald trækker sig mere og mere fra familien og da han flytter ned til Oscar i Berlin, er håbet for alvor ude.

Mellem rødt og sort lydbog skildrer nazismens frembrud i verden og særligt i Tyskland. Man hører om afskyelige episoder, hvor uskyldige menneskers liv er på spil. Samtidig skabes der konflikt i familien, da Haralds stigende fascination for nazismen står i stærk kontrast til homoseksuelle og jødiske spor i familien. Mellem rødt og sort lydbog tager derfor mange dilemmaer op, hvor man får belyst optakten til 2. verdenskrig fra flere vinkler.

Om forfatteren: Jan Guillou

Mellem rødt og sort er skrevet af den anerkendte forfatter Jan Guillou. Forfatteren er født i Sverige og uddannet journalist. Han er dog også en succesfuld forfatter, som har skrevet ufatteligt mange romaner, der på dragende og interessante måder formår at skildre historien.  

Fælles for Jan Guillous bøger er, at mange af dem er slægtsromaner, hvilket formår at fastholde læserens interesse gennem serierne. Dette ser vi også i serien Det store århundrede, som Mellem rødt og sort lydbog er en del af. Denne kombination af fakta og fiktion er helt klart en af de mange grunde til Jan Guillous succes.