Lydbøger » Midt i en jazztid

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Midt i en jazztid Lydbog

4.1/5

Forfatter: Knud Sønderby

lydbog og e-bog

Introduktion

Den samfundsrelevante roman Midt i en jazztid er skrevet af Knud Sønderby. Han var en dansk forfatter samt journalist, som også havde studeret jura. Studiet inspirerede ham til at udgive hans første bog. Debutromanen Midt i en jazztid udkom i 1931, og værket blev taget meget godt i mod fra læserne og de unge. Blandt anmeldere var tonen anderledes. Værket blev i samtiden kritiseret, da den havde en nonchalant og frisk tone.

I værket introduceres man til Peter Hasvig. Man følger ham gennem et helt semester på jurastudiet, hvor man hører om hans venskaber, men også om hans kærlighedsliv. Man får desuden et indblik ind i de studerendes overfladiske og ensomme liv. Værket er derfor stadig relevant i samfundet, da studiemiljøet for mange studerende stadig føles ligesom Peter Hasvigs.

Informationer:

Oplæser: Christian Tafdrup
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 5 timer og 18 minutter

Midt i en jazztid: Handling

Den danske forfatter samt jurastuderende Knud Sønderby debuterede i 1930’erne med romanen Midt i en jazztid. Dette værk var i samtiden en meget kontroversiel bog. Midt i en jazztid er et værk, som blev inspireret af jurastudiet, og generelt det samfund og de forhold, som de unge studerende levede i. Midt i en jazztid lydbog er stadig relevant, da det stadig belyser nogle problemer i samfundets struktur, som de unge gerne vil have belyst.

I Midt i en jazztid lydbog kan man høre en fortælling om de unge studerendes hektiske samt urolige liv. Selv om dette værk var meget kontroversielt i sin tid, er det stadig dagen i dag meget nyttigt og samfundsrelevant. I Midt i en jazztid lydbog hører man nemlig om de unge studerendes faktiske liv. Hvordan de unge på studiepladserne ofte føler sig angste og ensomme. Man kan med fordel lytte til Midt i en jazztid lydbog gratis.

I Midt i en jazztid lydbog hører man om den centrale person Peter Hasvig, og han studerer jura. Man introduceres også til Vera Bagge, der er datteren af en meget velhavende mand. Hvad hun ikke ved er, at Peter Hasvig er stærkt tiltrukket til hende. Hvad der mon sker mellem dem, kan man med fordel høre i Midt i en jazztid lydbog gratis.

Man følger Peter Hasvig gennem et helt semester, hvor man kommer helt tæt på hans liv. Man hører også om hans kontakter med kammeraterne, og hans kærlighedsliv samt hans psykiske tilstand.

Desuden blev romanen filmatiseret i 1969. Ligesom bogen, så skildrer den de unges liv som studerende. Deres kaotiske samt overfladiske livssituation.

Om forfatteren: Knud Sønderby

Knud Sønderby var en dansk journalist og forfatter, og han levede i det 20. århundrede. Forfatteren var født i Esbjerg, men i sin barndom flyttede han med sin familie til København. I hovedstaden blev han student, og han studerede desuden jura. At han studerede jura inspirerede ham til at skrive en bog. Han debuterede i 1931 med romanen Midt i en Jazztid.

Debutromanen Midt i en jazztid fik meget ros fra de unge samt læserne, men af anmeldere fik dette værk meget kritik. Dette værk blev så populært, at det også blev filmatiseret i 1969. Værket drejer sig om kærlighed, men forholder sig også samfundskritisk.