Lydbøger » Min geniale veninde

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Min geniale veninde Lydbog

4.1/5

Forfatter: Elena Ferrante

lydbog og e-bog

Introduktion

Elena Ferrantes følelsesladede roman Min geniale veninde tager læseren med på en rejse gennem Italiens famøse by ved navnet Napoli. Da Elena Ferrantes selv er født og opvokset i Napoli, og at det er gennem hende man hører fortællingen, så kan man i lydbogen komme helt tæt på det sande Italien.

To veninder ved navnet Elena og Lila er begge vokset op sammen i et dårligt og farligt nabolag i Napoli. De vil begge gerne ud af miljøet de voksede op i, men de går forskellige retninger i livet.

De er meget ens, men de har dog deres forskelle i deres personlighed. Den ene er mere betænksom, mens den anden er mere spontan.

Informationer:

Oplæser: Sara Gadborg
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 12 timer og 31 minutter

Min geniale veninde: Handling

Elena Ferrantes famøse roman Min geniale veninde er det første værk inden for serien om Napoli i Italien. Værket giver læseren et kig ind i livet i Italien, hvor man følger to lokale borgere og deres liv, i den ellers kendte by Napoli. Elena Ferrantes er selv født i Napoli, og dette kan mærkes i beskrivelsen af atmosfæren i Min geniale veninde, som man selv kan høre i Min geniale veninde lydbog.

Hvis man gerne vil opleve denne sande fortælling om livet i Italien, fortalt gennem to interessante individer, kan man med fordel lytte til Min geniale veninde lydbog gratis.

I Min geniale veninde lydbog introduceres man til Elena og Lila. De to centrale kvinder er gode veninder, og de er begge opvokset i den italienske by Napoli. Det erfares i Min geniale veninde lydbog, at Elena faktisk er en midaldrende kvinde, og det er gennem hende at historien fortælles. Man kan nu lytte til Min geniale veninde lydbog gratis, hvis man vil høre hendes fortælling om livet i Italien.

Elena finder ud af at Lila ikke længere er hjemme i Napoli, men hun er faktisk forsvundet. Der er dog noget besynderligt ved hendes forsvunden. Alle Lilas ejendele har hun taget med sig, og i alle familiens fotoer har hun klippet sit eget ansigt ud.

De to kvinder har kendt hinanden siden de var otte år, hvor de boede i et dårligt boligområde, til at de nu er voksne. Det eneste der skiller dem ad er deres eftertænksomhed samt deres spontanitet. Pigerne havde altid drømt om et andet og bedre liv, men de gik forskellige retninger. Eksempelvis var Lila 16 år da hun blev gift.

Om forfatteren: Elena Ferrante

Elena Ferrante er født i første halvdel af 1940’erne, og hun er en italiensk forfatter. Faktisk er Elena Ferrante et pseudonym, og hun er derfor en fiktiv samt ukendt forfatter. Forfatteren ønsker nemlig at være anonym, og har ikke afgivet nogle detaljer om hende selv. Dog er forfatteren blevet interviewet før, men kun i skriftlig form.

Der har været nogle ideer omkring hvem dette kunne være, men af respekt mødes disse forslag ofte med kritik, da det burde respekteres at forfatteren ønsker anonymitet.

Forfatteren har skrevet en serie af romaner, som foregår i Napoli eksempelvis Min geniale veninde. Forfatteren er selv født og opvokset i Napoli, og dette bærer værkerne præg af.