Lydbøger » Moby Dick

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Moby Dick Lydbog

4.1/5

Forfatter: Herman Melville

lydbog og e-bog

Introduktion

Den klassiske roman Moby Dick er skrevet af den ikoniske amerikanske forfatter Herman Melville. Forfatteren levede i det 19. århundrede, men hans værker er stadig meget populære på den internationale litterære scene.

Forfatteren fandt inspiration fra sin fasters mand, der hedder John D’Wolf. Han var en slavehandler, men han åbnede også op for handelsruter til Kina. Forfatteren søgte inspiration hos hans fasters mand, da han havde oplevet meget til søs.

Ismael har fået et job på hvalfangstbåden The Peqoud. Kaptajnen er en usædvanlig mand, som er besat af en specifik hval. Hvalen hedder Moby Dick, og det er en famøs samt gigantisk hvid hval. Kaptajnen går så langt, at han sætter de andre sømænds liv på spil.

Informationer:

Oplæser: Lars Thiesgaard
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 25 timer og 51 minutter

Moby Dick: Handling

Den ikoniske kultklassiker fra det 19. århundrede Moby Dick er et særdeles relevant værk. Selv om værket er skrevet i det 19. århundrede, så er handlingen stadig meget interessant for nutidens litteratur, og læseren kan få gavn af at læse det. Værket følger nemlig de erfaringer, som en tidligere rejsende har gjort sig. Med rejsende menes det, at personen åbnede op for handelsruter samt var slavehandler.

Disse farlige samt skæbnesvangre ekspeditioner, er alle benævnt i Moby Dick. Værket formår at fange læseren fra start til slut, da den ene hændelse efterfølger den anden. Hvis man vil høre mere, kan man lytte til kultklassikeren Moby Dick lydbog gratis.

I Moby Dick lydbog hører man om en sømand. Sømanden hedder Ismael, og han observerer de erfaringer han gør sig på båden The Peqoud, som er båden hvor han nu skal arbejde. The Peqoud er en båd, som har til opgave at fange hvaler til søs. Man kan med fordel lytte til Moby Dick lydbog gratis, for at høre mere om hans spændende observationer på båden.

Man hører i Moby Dick lydbog, at kaptajnen af hvalfangstbåden hedder Ahab. Han er dog en usædvanlig mand, som er besat af tanken om en specifik hval. Kaptajnen Ahab er nemlig opslugt af tanken om den hvide gigantiske hval, som kaldes Moby Dick. Kaptajnen er så besat af hvalen, at han sætter de andre sømænds liv i fare.

Man kan med fordel lytte til Moby Dick lydbog gratis, for at høre hvad der sker på båden, og om Kaptajnen faktisk formår at fange den famøse hvide hval.

Om forfatteren: Herman Melville

Den ikoniske Herman Melville var en amerikansk forfatter, som levede i senromantikken. Han var en forfatter i det 19. århundrede. Denne begavede forfatter har skrevet nogle af verdens mest kendte litterære værker. På den internationale litterære scene er han kendt, og det har han været siden det 19. århundrede og frem til nu. For sine værker har han også modtaget diverse udmærkelser og priser.

Forfatteren var født i New York, og han var omringet af aristokratiske mennesker. Fasterens mand hed John D’Wolf, og han inspirerede forfatteren. Han var en kendt slavehandler, og han var hyppigt på ekspeditioner. Han benyttede sine internationale kontakter til at sejle mod diverse destinationer, og åbnede op for handelsruten til Kina. Dette inspirerede forfatteren til at skrive Moby dick.